Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Tuktuk genomen

Als rechtgeaarde farang (witte buitenlander) zijn we de eerste dag natuurlijk flink opgelicht. Nou ja, het viel wel mee eigenlijk, maar we hebben veel te veel betaald voor ons eerste dinertje daar. Wel heel erg lekker gegeten trouwens, daar was niks mis mee. We liepen het hotel uit en nog geen vijf meter verderop stond een hele vriendelijke Thai met een tuktuk. Voor 20 baht wilde hij ons wel naar een lekker restaurantje brengen en voor 60 wilde hij nog wachten en ons nog terugbrengen ook. Wij afdingen (dat moet, hadden we gelezen) dus voor 40 baht heen en weer. Een ervaring op zichzelf; met onze knieën tegen onze kinnen, door elkaar gerammeld in een soort van versierde brombakfiets dwars door het drukke verkeer van Bangkok. Geweldig!

Hartstikke leuk restaurantje. We hoefden de tuktukdriver nog niet te betalen, dat kwam later wel. Heerlijke vis, bij wijze van spreken nog nahappend – zo vers. Je mocht de vissen aanwijzen. En die man heel enthousiast toen wij er twee wilden. Ja, logisch, bleken die vissen 150 baht (6 euro) per ons te wegen. En ze wogen per stuk een kilo hahaha. Enfin, lang verhaal kort; we namen er samen een, een heerlijke roodbaars, geserveerd met rijst en groenten en een (spicy!!!!!) noodlesoup vooraf.

De rekening? Slechts 2750 baht, met door de ober zelf afgehouden tip van 200 baht daar weer bovenop. Bij elkaar dus ongeveer 60 euro. Voor Nederlandse begrippen geen geld, maar voor Thaise is dit bedrag een vermogen, bleek later, want de volgende dag aten we in een restaurantje langs de weg voor 180 baht en net zo lekker en uitgebreid.

De tuktukchauffeur zegt ons sindsdien heel vriendelijk goedendag.

 

 

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 januari 2009 door in Thailand en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: