Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ramptoerisme

13-4-2010

 

Gisteren hebben we bijna de hele dag in de bus gezeten. Wel onderweg naar Vermillionville geweest. Dat is een soort van Zaanse Schans, maar dan op zijn Amerikaans. Interessant hoe die voorvaderen per boot met hun hele hebben en houden naar deze uithoek verhuisd zijn.

We logeerden in Lafayette, de stad van de Cajun. Lief is ’s avonds nog met de groep naar een Cajun restaurant geweest. Lekker eten, zei hij, en hartstikke leuke muziek. Ik geloofde het meteen, maar kon het niet opbrengen. We kwamen om 5 uur in het hotel aan, ik ben meteen op mijn bed in slaap gevallen, heb de groep nog wel uitgezwaaid om 7 uur, maar knorde toen de rest van de nacht lekker door. Ik heb wat gemist, vertelden ze me. Jammer wel, maar ik moet nog 3 weken (en ik ben nou eenmaal niet zo’n busreizigster).

Vandaag gaan we door naar New Orleans. Slechts 3 uur rijden met de bus. Onderweg doen we een swamp tour met alligators. Krokodillen zijn er ook, maar die laten zich niet zien. In New Orleans blijven we twee dagen. Kunnen we de stad bekijken. Ben benieuwd wat je nog ziet van die overstromingen (ramptoerisme, erg he?)

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 13 april 2010 door in 2010, Amerika en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: