Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Verveling

 

verveling2Tegen het raam geleund, keek Elly naar buiten en zuchtte. Aan de andere kant was het grijs en nat. Wat nu te doen? Het huis, voor zover zichtbaar, was aan kant. Je moest niet in de kasten kijken en onder het bed was niet gezogen, maar wie zag dat? 

Ze had zo uitgekeken naar haar vrije dag. Honderden dingen te doen; stad in, de kapper… En nu maakte de regen alles donker. Ze had nergens zin in, verveelde zich nu al dood. Elly draaide zich om en stak haar tong uit tegen de kat, die tevreden spinnend op de bank lag. Jij weet niks, stom beest, dacht ze, als jij maar lekker opgekruld ligt, is het allang goed.

Hoe laat was het? Half elf, tijd zat.

Eerst maar koffie zetten, misschien hielp dat. De radio stond aan, maar het station produceerde alleen herrie. Uit dan maar. Ze zette Caro Emerald op, die was gezellig. Gek dat haar stemming zo gezakt was sinds ze vanmorgen was opgestaan. Vervelend dat het weer haar humeur kon bederven; bij somber weer, vooral met regen, ging haar stemming naar het nulpunt. Bij goed weer was ze altijd vrolijk; maar ja, het weer in Nederland…..

Zo, koffie klaar, Caro aan, boek erbij, het ging wel weer. Shit, ze moest eerst naar de bibliotheek. Hoewel….. ze had nog boekenbonnen en al lang geen boeken meer gekocht. Ja, dat was nou een idee met een hoed op. Ze kreeg er zowaar zin in! Waar was haar paraplu?

verveling

 

Mijn bijdrage aan W.O.W. -station van 28-7-2010 .

Dit stukje verveling telt, inclusief titel, exact 250 woorden.

14 reacties op “Verveling

 1. Jokezelf
  16 augustus 2010

  Helemaal gelijk Talithah; in het leven komt het er steeds op aan hoe men het voelt, en niet hoe het is (citaatje van Louis Paul Boon).

  Like

 2. Talithah
  16 augustus 2010

  Haha Caro Emerald is een little sunshine on a rainy day! Zomerse muziek draaien op een dag als vandaag helpt goed.
  Life is not about waiting for the storm to pass, but going out there and dancing in the rain!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 augustus 2010 door in Korte verhalen, Poëzie en proza en getagd als , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: