Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Katten

Ik houd niet van ze. En ik ben allergisch. Maar kom ik ergens binnen, komt er eentje kopjes geven. Ga ik zitten, springen ze naast of achter me op de leuning. Ze willen natuurlijk op schoot, maar dat laat ik niet toe. Toen ik klein was, had mijn tante een grote, langharige witte. Hij sprong tegen me op als ik aan de hand van mijn moeder binnenkwam. Ik verborg me dan achter haar en duwde de witte angstig weg. “Welnee,” riepen mijn moeder en tante om het hardst, ‘hij doet niks, hij vindt je gewoon lief, hij geeft kopjes, zie je wel?” Maar ik vond het griezelig en huilde tot hij werd opgesloten in de badkamer.

Op mijn twaalfde kwam er eentje voor mijn jongere zusjes. Ik was nu toch zeker niet bang meer? Hmz.. nee, maar eh.. liever niet. Lang verhaal kort; Patser, een klein rood exemplaar, deed zijn intree. Zo’n jonkie vond ik niet eng, maar leuk was anders. Patser groeide en ik was vaak verkouden.

 

Toen ik trouwde, wilde mijn man er een. Ik was er thuis toch ook aan gewend?

Poes, zoals we hem doopten, was een wilde. Hij schoot voortdurend heen en weer, hing in de gordijnen, racete over de meubelen, krabde aan het behang. Daardoor werd ik weer verkouden.
Na een half jaar niesen, proesten en ondragelijke jeuk aan mijn ogen, moest hij weg. Huilend, met rode neus en bloeddoorlopen ogen, bracht ik hem naar een vriendin. Ik bleef huilen en miste hem zó, dat ik er niet van kon slapen. 14 Dagen later haalde ik hem terug. Na weer een halfjaar enterde Poes grommend mijn benen. De dierenarts constateerde een onbehandelbare nierziekte. Daarom was hij zo wild geworden. Hij kreeg een spuitje. Zielig hoor. Maar mijn allergie was meteen verdwenen.

Sindsdien heb ik alleen nog goudvissen.

 

Lees hier alles over WE300 en de andere kattenbelletjes

10 reacties op “Katten

 1. hanneke
  16 augustus 2010

  30 jaar geleden hadden wij ook zo’n exemplaar.
  stapelgek waren we ermee, totdat ik ineens allergies voor haar werd.
  wegdoen was geen optie, daarvoor waren we teveel aan haar gehecht.
  maar alsof ze het wist, is ze een tijdje later onder een auto gelopen.
  een rijdende auto.
  van micky was niet veel meer over en mij allergie werd minder.
  totdat er weer een kat bij me in de buurt komt, dan begint het gesnotter weer opnieuw.dus nu mijd ik ze als de pest.
  leuke WE

  Like

 2. Toaske
  15 augustus 2010

  Wat vervelend als je allergisch bent. Erg ook dat Poes zo aan zijn einde moest komen.

  Like

 3. Naam weet je wel als je even nadenkt
  15 augustus 2010

  Leuk verteld,gooed gedaan jochie Ma

  Like

 4. Alice
  14 augustus 2010

  Jammer van de allergie, daar helpt niets tegen. Verder een leuek WE-300

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 augustus 2010 door in WE300 en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: