Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vrij

Eva zat in de auto. De radio stond aan en meldde wateroverlast, ondergelopen tunnels, afgesloten rijstroken, kilometers file door het hele land. Na anderhalf uur had ze het helemaal gehad. Precies vier weken had ze lekker door kunnen rijden. De vier weken dat heel Nederland schoolvakantie had. De scholen waren weer begonnen, het regende, en bingo; het land stond weer vast. Twee uur rijden voor een stuk van 50 minuten. Dat wilde ze niet meer. Ze had er genoeg van om voor drie dagen werk een hele dag extra in de auto te zitten. Ze haatte autorijden. Het werd tijd om iets anders te zoeken.

Ze belde haar baas, nam een snipperdag en keerde om.

In de file terug liet ze haar gedachten de vrije loop. Wat zou ze gaan doen? Helemaal stoppen met werken, wat ze diep in haar hart graag wilde, was geen optie. Ze moest een basisinkomen houden, dat stond vast. De hypotheek moest betaald worden, de vaste lasten overgemaakt. En er moest ook nog worden gegeten en een beetje leuk vakantie gehouden. Een halve baan was het minimum. Ze werkte nu drie dagen per week. Ze kon een dag onbetaald verlof nemen en kijken of ze weer voor zichzelf kon beginnen, haar eigen praktijk weer opstarten, cursussen geven, of trainingen. Dat scheelde al reistijd.  En ze was weer eigen baas. Voor het eerst in een jaar voelde Eva zich vrij. Er kwam weer beweging in de situatie. En die andere twee dagen kwamen ook nog wel.

 

7 reacties op “Vrij

 1. hanneke
  27 augustus 2010

  goed zo eva! gooi het roer maar om ik wens haar veel succes 😉

  Like

 2. Ria
  27 augustus 2010

  Fantastisch als het je zou lukken iets voor jezelf op te bouwen.Als je positief blijft lukt het je vast wel. groetjes

  Like

 3. Annie van Zuilen
  27 augustus 2010

  Wà die régebui vân gistère daôr de aônleiding voôr?
  Ingrijpend maôr wel nódèg dènk ik.
  Annie zeg gedagies.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 augustus 2010 door in Korte verhalen en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: