Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vrij

Eva zat in de auto. De radio stond aan en meldde wateroverlast, ondergelopen tunnels, afgesloten rijstroken, kilometers file door het hele land. Na anderhalf uur had ze het helemaal gehad. Precies vier weken had ze lekker door kunnen rijden. De vier weken dat heel Nederland schoolvakantie had. De scholen waren weer begonnen, het regende, en bingo; het land stond weer vast. Twee uur rijden voor een stuk van 50 minuten. Dat wilde ze niet meer. Ze had er genoeg van om voor drie dagen werk een hele dag extra in de auto te zitten. Ze haatte autorijden. Het werd tijd om iets anders te zoeken.

Ze belde haar baas, nam een snipperdag en keerde om.

In de file terug liet ze haar gedachten de vrije loop. Wat zou ze gaan doen? Helemaal stoppen met werken, wat ze diep in haar hart graag wilde, was geen optie. Ze moest een basisinkomen houden, dat stond vast. De hypotheek moest betaald worden, de vaste lasten overgemaakt. En er moest ook nog worden gegeten en een beetje leuk vakantie gehouden. Een halve baan was het minimum. Ze werkte nu drie dagen per week. Ze kon een dag onbetaald verlof nemen en kijken of ze weer voor zichzelf kon beginnen, haar eigen praktijk weer opstarten, cursussen geven, of trainingen. Dat scheelde al reistijd.  En ze was weer eigen baas. Voor het eerst in een jaar voelde Eva zich vrij. Er kwam weer beweging in de situatie. En die andere twee dagen kwamen ook nog wel.

 

Delen

7 reacties op “Vrij

 1. Noelle52
  27 aug 2010

  Soms heb je gewoon geen keuze he dan moet je wel werken,als het je thuis lukt zou leuk zijn. Mij lijkt het niets, vindt het werken met collega’s ook belangrijk, je sociale contacten.

 2. ♫ Melody ♫
  27 aug 2010

  Kijk dat lijkt me nou geweldig…..dat je die mogelijkheden hebt en niet dusdanig gebonden bent dat iedere cent zo keihard nodig is!
  mooie wow!

 3. Aline
  26 aug 2010

  Heerlijk, hmm en ook dit verhaal kan ik zo naar me toetrekken, ben vorig jaar maart gewoon gestopt met werken, moest elke dag 45 km rijden naar het werk… en ben nu lekker post aan het rondbrengen… heerlijk geen druk meer van bazen, zelf de dag indelen, en bepalen hoe ik het loop… kortom vrij, mooie WOW…

 4. Gelukspoppetje
  26 aug 2010

  Misschien kan ze ook thuis werken? of op een ander tijdstip beginnen?
  Noem maar wat…
  Gelukkig heeft ze de vrije keus om vrij te kunnen beslissen
  (~_^)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 aug 2010 door in Korte verhalen en getagd als , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: