Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Afwijzingsbrief (WE-300)

 déjá vu
Korte uitleg; 
WE-300 = een stukje schrijven in exact 300 woorden. 
Iedere maand vind je het nieuwe themawoord bij Plato. 
* Met het thema kun je meerdere kanten uit.
* Dat specifieke themawoord mag niet in het stukje voorkomen. 
* Je hebt telkens een maand de tijd.* Titel mag je zelf bedenken.
* Klaar? Plaats dan een link van je stukje bij Plato.
* Zorg voor een zo verrassend mogelijke afsluiter.
* Lees ook de WE-300 van anderen!

Het thema van 09-2010 = Verscheiden

Aan Tools Management Express, Bollenleiderdreef 26, 2210 PP Noordlisserkatwijk

Ter attentie van mevrouw J.L.A. de Groot, Hoofd van de sollicitatiecommissie

Hillehaarbroek, 4 september 2010

Betreft: afwijzingsbrief

Geachte mevrouw De Groot,

Naar aanleiding van uw brief van 24 juli jongstleden, dank ik u hartelijk voor de uitgebreide uitleg en toelichting op uw besluit mij af te wijzen voor de het ambt van bandenlichter. Na zorgvuldige afweging van uw overwegingen, spijt het mij echter u te moeten mededelen dat ik uw weigering om mij deze functie op uw afdeling te geven, helaas niet kan aannemen.  Het afgelopen jaar was ik in de bijzonder gelukkige omstandigheid een buitengewoon groot aantal afwijzingsbrieven te mogen ontvangen.  U begrijpt dat ik met een dergelijke gevarieerde, en veelbelovende, hoeveelheid gegadigden onmogelijk alle afzeggingen die ik ontvang, kan accepteren.

Desalniettemin heb ik uw brief nauwgezet doorgenomen en de inhoud vergeleken met de andere brieven die ik heb ontvangen. De toonzetting is duidelijk anders en uw argumenten verschillen behoorlijk met die van de andere werkgevers. In feite rechtvaardigen die niet de reden waarom u mij niet zou aannemen voor deze positie. Mijn kennis en kunde, opgedaan in een opgaande carrière van een kleine veertig jaar, passen integendeel precies op de door u gestelde eigen.

Daarom bericht ik u dat de huidige afwijzing van mijn sollicitatie in het geheel niet aan mijn behoeften van dit moment voldoet, ondanks de uitstekende kwalificaties en de uitgebreide ervaring van uw instelling in het afwijzen van sollicitanten.

Ik zal de functie van bandenlichter bij uw afdeling dan ook per 1 oktober van dit jaar aanvaarden.  Ik verheug me erop u dan te ontmoeten.

Ik wens u alle succes bij het opstellen van afwijzingsbrieven aan toekomstige sollicitanten.

Met vriendelijke groet,

Joke Zelf, Achterhaagsepolderdijk 27, 2301 KH Hillehaarbroek

Telefoon; ghoud ik geheim, E-mail; jokezelf@hotmail.com, Web site: https://jokezelf.wordpress.com of jokezelf.nl

14 reacties op “Afwijzingsbrief (WE-300)

 1. Ria
  8 september 2010

  Joke , het is een spetterende WE, schitterend , succes met je nieuwe baan, lachende groeten

  Like

 2. Jokezelf
  8 september 2010

  Ja kijk, dààr heb ik nou weer niet aan gedacht ;-))

  Like

 3. Toaske
  8 september 2010

  Geweldige brief deze! Heb je meteen ook een goed salaris geëist?

  Like

 4. Alie
  8 september 2010

  Nou doe hest Eisso overtroffen. Hie hest ain moal gesolliciteerd veur Chirurg… kreeg ook ain afwijzing, hest ie ain brief gestuurd mit ’t verzoek om van aal afdelingen afwijzingen te kriegen. Want zo deed hie oan z’n sollicitatieplicht van de Sociale dienst. Gelukkig was die tied moar kort… moar gelachen hemmen wie wel. Prachtig… ik zal murgens spierpiene in mien buik hemmen van ’t lachen.
  Groetjes van Alie

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 september 2010 door in Humor, WE300 en getagd als , , , , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 240 andere volgers

Proud member of OBA

%d bloggers liken dit: