Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Afwijzingsbrief (WE-300)

 déjá vu
Korte uitleg; 
WE-300 = een stukje schrijven in exact 300 woorden. 
Iedere maand vind je het nieuwe themawoord bij Plato. 
* Met het thema kun je meerdere kanten uit.
* Dat specifieke themawoord mag niet in het stukje voorkomen. 
* Je hebt telkens een maand de tijd.* Titel mag je zelf bedenken.
* Klaar? Plaats dan een link van je stukje bij Plato.
* Zorg voor een zo verrassend mogelijke afsluiter.
* Lees ook de WE-300 van anderen!

Het thema van 09-2010 = Verscheiden

Aan Tools Management Express,
Bollenleiderdreef 26,
2210 PP Noordlisserkatwijk
Ter attentie van mevrouw J.L.A. de Groot, Hoofd van de sollicitatiecommissie

Hillehaarbroek, 4 september 2010

Betreft: afwijzingsbrief

Geachte mevrouw De Groot,

Naar aanleiding van uw brief van 24 juli jongstleden, dank ik u hartelijk voor de uitgebreide uitleg en toelichting op uw besluit mij af te wijzen voor de het ambt van bandenlichter. Na zorgvuldige afweging van uw overwegingen, spijt het mij echter u te moeten mededelen dat ik uw weigering om mij deze functie op uw afdeling te geven, helaas niet kan aannemen.  Het afgelopen jaar was ik in de bijzonder gelukkige omstandigheid een buitengewoon groot aantal afwijzingsbrieven te mogen ontvangen.  U begrijpt dat ik met een dergelijke gevarieerde, en veelbelovende, hoeveelheid gegadigden onmogelijk alle afzeggingen die ik ontvang, kan accepteren.

Desalniettemin heb ik uw brief nauwgezet doorgenomen en de inhoud vergeleken met de andere brieven die ik heb ontvangen. De toonzetting is duidelijk anders en uw argumenten verschillen behoorlijk met die van de andere werkgevers. In feite rechtvaardigen die niet de reden waarom u mij niet zou aannemen voor deze positie. Mijn kennis en kunde, opgedaan in een opgaande carrière van een kleine veertig jaar, passen integendeel precies op de door u gestelde eigen.

Daarom bericht ik u dat de huidige afwijzing van mijn sollicitatie in het geheel niet aan mijn behoeften van dit moment voldoet, ondanks de uitstekende kwalificaties en de uitgebreide ervaring van uw instelling in het afwijzen van sollicitanten.

Ik zal de functie van bandenlichter bij uw afdeling dan ook per 1 oktober van dit jaar aanvaarden.  Ik verheug me erop u dan te ontmoeten.

Ik wens u alle succes bij het opstellen van afwijzingsbrieven aan toekomstige sollicitanten.

Met vriendelijke groet,

Joke Zelf,
Achterhaagsepolderdijk 27,
2301 KH Hillehaarbroek

Telefoon; houd ik geheim, E-mail; jokezelf@hotmail.com, Web site: https://jokezelf.wordpress.com of jokezelf.nl

BewarenBewaren

14 reacties op “Afwijzingsbrief (WE-300)

 1. Ria
  8 september 2010

  Joke , het is een spetterende WE, schitterend , succes met je nieuwe baan, lachende groeten

  Like

 2. Jokezelf
  8 september 2010

  Ja kijk, dààr heb ik nou weer niet aan gedacht ;-))

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 september 2010 door in Humor, WE300 en getagd als , , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: