Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Afwijzingsbrief (WE-300)

 déjá vu
Korte uitleg; 
WE-300 = een stukje schrijven in exact 300 woorden. 
Iedere maand vind je het nieuwe themawoord bij Plato. 
* Met het thema kun je meerdere kanten uit.
* Dat specifieke themawoord mag niet in het stukje voorkomen. 
* Je hebt telkens een maand de tijd.* Titel mag je zelf bedenken.
* Klaar? Plaats dan een link van je stukje bij Plato.
* Zorg voor een zo verrassend mogelijke afsluiter.
* Lees ook de WE-300 van anderen!

Het thema van 09-2010 = Verscheiden

Aan Tools Management Express,
Bollenleiderdreef 26,
2210 PP Noordlisserkatwijk
Ter attentie van mevrouw J.L.A. de Groot, Hoofd van de sollicitatiecommissie

Hillehaarbroek, 4 september 2010

Betreft: afwijzingsbrief

Geachte mevrouw De Groot,

Naar aanleiding van uw brief van 24 juli jongstleden, dank ik u hartelijk voor de uitgebreide uitleg en toelichting op uw besluit mij af te wijzen voor de het ambt van bandenlichter. Na zorgvuldige afweging van uw overwegingen, spijt het mij echter u te moeten mededelen dat ik uw weigering om mij deze functie op uw afdeling te geven, helaas niet kan aannemen.  Het afgelopen jaar was ik in de bijzonder gelukkige omstandigheid een buitengewoon groot aantal afwijzingsbrieven te mogen ontvangen.  U begrijpt dat ik met een dergelijke gevarieerde, en veelbelovende, hoeveelheid gegadigden onmogelijk alle afzeggingen die ik ontvang, kan accepteren.

Desalniettemin heb ik uw brief nauwgezet doorgenomen en de inhoud vergeleken met de andere brieven die ik heb ontvangen. De toonzetting is duidelijk anders en uw argumenten verschillen behoorlijk met die van de andere werkgevers. In feite rechtvaardigen die niet de reden waarom u mij niet zou aannemen voor deze positie. Mijn kennis en kunde, opgedaan in een opgaande carrière van een kleine veertig jaar, passen integendeel precies op de door u gestelde eigen.

Daarom bericht ik u dat de huidige afwijzing van mijn sollicitatie in het geheel niet aan mijn behoeften van dit moment voldoet, ondanks de uitstekende kwalificaties en de uitgebreide ervaring van uw instelling in het afwijzen van sollicitanten.

Ik zal de functie van bandenlichter bij uw afdeling dan ook per 1 oktober van dit jaar aanvaarden.  Ik verheug me erop u dan te ontmoeten.

Ik wens u alle succes bij het opstellen van afwijzingsbrieven aan toekomstige sollicitanten.

Met vriendelijke groet,

Joke Zelf,
Achterhaagsepolderdijk 27,
2301 KH Hillehaarbroek

Telefoon; houd ik geheim, E-mail; jokezelf@hotmail.com, Web site: https://jokezelf.wordpress.com of jokezelf.nl

BewarenBewaren

14 reacties op “Afwijzingsbrief (WE-300)

 1. Jokezelf
  6 september 2010

  Dank allemaal voor de complimenten. Ik heb me ook kostelijk vermaakt tijdens het schrijven van deze brief. Ik moet echter eerlijk bekennen dat ik jaren geleden eens een mailtje heb gekregen met een dergelijke brief in het Amerikaans erin. Dus het idee is helaas niet van mezelf. De Nederlandse uitwerking wel.

  Like

 2. mijn gedachten
  6 september 2010

  Mens hoe kom je er op?
  Ik zit hier te gieren van het lachen!!!!
  Prachtig geschreven!
  Succes met je nieuwe baan op 1 oktober.

  Like

 3. hanneke
  6 september 2010

  ik print hem uit en stuur hem naar mijn schoondochter.
  een prachtige brief, hoe kom jer op!!?

  Like

 4. Joke
  6 september 2010

  Ja natuurlijk mag je mij linken Plato. En inderdaad afwijzen kan nu nooit meer hahaha.

  Like

 5. ♪Melody♪
  6 september 2010

  Het is inderdaad wel Het Beste Idee Van Nederland, ik mis je ermee bij SBS6 of is het RTL4…
  Schitterend, als PO-medewerker zou ik na het ontvangen van zo’n brief de sollicitant alsnog uitnodigen!
  Prachtige WE!
  Liefs!
  Melody

  Like

 6. plato
  5 september 2010

  Joke, ik weet één ding zeker: hier hebben ze niet van terug. Ik eerst ook niet. Maar geleidelijk aan begon het me te dagen en begon ik achter mijn pc te bulderen van het lachen. Geweldig, ook de aanhef en de afsluiter. Allemaal perfect.
  Mag ik jou ook linken? Zeg maar ja, want een afwijzing kan natuurlijk niet.

  Like

 7. Jokezelf
  5 september 2010

  Ja hoor Annnie. Ik voel me vereerd dat je me gelinkt hebt. En het lijkt me leuk om een keer op de koffie komen. maar mag het dan ook een kopje thee zijn? (want ik drink geen koffie ;-)))

  Like

 8. Min
  5 september 2010

  Whahahaha, oh geweldig! Ik heb verscheidene sollicitatiebrieven verstuurd de afgelopen 20 maanden. Maar ik ben zonder een reactie op een afwijzingsbrief toch weer aan de slag.
  Ik zou zeggen stuur hem op, ik zou je op basis van deze brief toch eens willen spreken ;-))

  Like

 9. Annie en/of Alie
  5 september 2010

  Joke, ik hêt je gelink op onze blog, bèn dà goe?
  Je mòt dèn oôit wèl eên keèr bij Alie en mij op de koffie kòmme. Maôr dà hoôr je dèn wel
  Annie zeg gedagies.

  Like

 10. Annie van Zuilen
  5 september 2010

  Whoehahaha, ik lèg hier hélemaôl krom vân hêt lache…
  Eên afwijzingsbrief…. hoe kòm ie dèr op??
  Ik wil dà gezich wèl eêns zien op 1 oktober.
  Suksès. Annie zeg ggedagies.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 september 2010 door in Humor, WE300 en getagd als , , , , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: