Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Allemachtig Tachtig

Allemachtig Tachtig!!

 

Mijn moeder heeft haar leeftijd altijd zoveel mogelijk verborgen gehouden en vanaf haar negenentwintigste verjaardag bleef ze eenvoudigweg negenentwintig. Een van mijn tantes, even oud als mijn moeder, deed het ook, waardoor het niet opviel dat ze jarenlang negenentwintig waren.

Maar toen mijn zus en ik gingen puberen, was dat niet langer geloofwaardig, dus de jaren daarop liet ze haar leeftijd in het midden. Ze vertelde aan niemand hoe oud ze was, met als gevolg dat ze op haar vijftigste geconfronteerd werd met een Sara en zelf niet geloofde dat ze al zo oud was geworden. Ze vond het helemaal niet leuk dat haar collega’s nu ook haar leeftijd wisten. Die geloofden het overigens ook niet – zo jong zag ze er uit.

Dit jaar wordt ze tachtig. Ze kan en wil het niet geloven en ze viert het dus ook niet. Tachtig is voor oude mensen. En dat is ze niet. Klopt hoor; als ze zou zeggen dat ze achter in de zestig is, geloof je het onmiddellijk. Ze wil best een feestje, maar niet omdat ze tachtig wordt. Dus hebben we besloten de verjaardagen te vieren van mijn vader, mijn drie zussen en ikzelf. Wij worden die dag 83 jaar, 5 maanden en 1 dag – 58 jaar, 9 maanden en 10 dagen – 57 jaar, 5 maanden en 1 dag – 50 jaar, 1 maand en 5 dagen en 48 jaar, 2 maanden en 9 dagen.

Mijn moeder tachtig? Háár niet gezien!!! De duvel is oud. Zij niet.

 

Geschreven voor , een initiatief van Aline.

Meer WOW lezen met over verjaren? Klik hier.

9 reacties op “Allemachtig Tachtig

  1. ♪Melody♪
    27 september 2010

    Heerlijk toch? Zal vast een groot feest worden!
    Mooiiie wow!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24 september 2010 door in Persoonlijk en getagd als , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: