Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Tweehonderd woorden

Schrijven over zomaar iets. Gewoon ergens beginnen, het verhaal laten gebeuren en kijken wat ervan komt. Nou, er komt helemaal niks. Geen inspiratie. Geen ideeën. Geen spetterende onderwerpen. Zelfs niet als ik al mijn aantekeningen van de laatste jaren doorblader om te zien of daar iets in staat wat ik kan gebruiken. Noppes. Nada. Helemaal niks.

Hoe krijg je dan toch minimaal honderdvijftig woorden in een stukje? Ik heb geen idee. Je zou toch zeggen; de werkelijkheid is voldoende om er een artikeltje van honderdvijftig tot tweehonderd woorden uit te persen? Want wat is er allemaal niet in het nieuws? Met de politiek van vandaag kun je pagina’s vullen. De coalitie. Het gedogen. De plannen. Het commentaar daarop. Je eigen mening daarover. Lukt niet. De televisie dan? Wat daar wordt uitgezonden is toch van bedroevend laag niveau? Of zijn er misschien toch zaken die je weer wèl aardig vindt om naar te kijken?

Maar nee hoor. Er is niks en er komt niks. Het lijkt bijna zeuren op zaterdag als het geen vrijdagavond was. Sjongejonge en ik maar denken dat ik overal over kan schrijven. Dat er altijd wel wat uit mijn typende vingers stroomt.

Wat een ego.

                   Geschreven voor woensdagse willekeur

Spelregels: Schrijf een gedicht of een verhaal zonder vooropgezet plan.

Delen

4 reacties op “Tweehonderd woorden

 1. plato
  4 okt 2010

  Leuk he? Je begint te typen en er komt altijd wat. Mooi stukje vermogend onvermogen. 🙂

 2. Ikan-Mas
  2 okt 2010

  sukses Joke
  zeuren is leuk he als je het zelf mag doen .
  groetjes yvonne

 3. Jokezelf
  1 okt 2010
  Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

  Dankjewel en zeuren op zaterdag staat in mijn vaste lijstje,, dus morgen doe ik ook weer mee. Als ik tenminste iets kan bedenken op ‘manipulatie’. Heb nog niks, maar het kan nog komen.

 4. ♪Melody♪
  1 okt 2010

  hahaha humor heb je in ieder geval wel!
  Super dat je meedoet!
  Mag ik morgen op je rekenen met de ZoZ?
  Ben blij dat je meedoet!!!!!

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 okt 2010 door in Korte verhalen en getagd als , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%