Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Kastanjes gooien

Aan de overkant van de straat staat een kastanjeboom met grote bladeren en groene stekelige ballen.  Als die stekelballen naar beneden vallen, vallen er kastanjes uit. Die kun je oprapen en in je broekzak stoppen of er leuke dingen mee maken. Poppetjes of beestjes, met lucifers als pootjes. Samen met haar grote broer heeft Marije al een mannetje gemaakt. Een pijpje in zijn mond en twee hondjes aan de lijn. Ze staan op de vensterbank. Het lijkt alsof dat mannetje de hondjes uitlaat.

Marije wil nog meer maken, maar haar kastanjes zijn op. Ze moet wachten tot er weer een paar naar beneden vallen. Ze drukt haar neus plat tegen de ruit. Ligt er daar eentje? Nee, dat is een blaadje. Kijk maar, het warrelt al weg. Marije zucht. Wat duurt het lang tot die stomme dingen uit de boom vallen. Kon ze maar vliegen, dan kon ze erbij om ze te plukken. Zal ze het proberen? Zou ze het kunnen? Ze beweegt haar armen op en neer en maakt een sprongetje. Nee, dat werkt niet.

Ineens krijgt ze een idee! Ze kan dan misschien niet vliegen, maar ze kan wel gooien. Als ze nou eens een stok tegen de takken gooit, dan vallen de kastanjes er door de klap uit. In de schuur ligt wel een dik stuk hout. Ze trekt ze haar jas aan en loopt naar de deur. “Ik ga kastanjes zoeken mam!” roept ze nog, maar het antwoord van haar moeder hoort ze al niet meer.

======================================================

Geschreven voor 

over vliegen. Klik hier voor de spelregels.

Nog meer WOWen lezen over vliegen?

Delen

19 reacties op “Kastanjes gooien

 1. Novie
  16 okt 2010

  kastanjes zoeken is iets wat ik nog vaak doe en ik herken het wel die hoge boomin willen vliegen hahaha
  leuk om te lezen deze wow.

 2. Plato
  13 okt 2010

  Heel leuk verhaal. Ik zie dat ongeduld voor me. Mooie WOW. Het doet me denken aan de tijd dat ook wij fanatiek kastanjes zochten.

 3. Plato
  13 okt 2010

  Heel leuk verhaal. Ik zie dat ongeduld voor me. Mooie WOW. Het doet me denken aan de tijd dat ook wij fanatiek kastanjes zochten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 8 okt 2010 door in kind en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: