Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Burn out 4

Besluiteloos stond Anne voor de kapstok in de gang. Naar buiten. Ze moest waarschijnlijk een jas aan. Of zou een vestje warm genoeg zijn? Ze keek naar de lucht. Grijs. Dat was net ook al zo. Straks ging het regenen. Moest ze een paraplu mee? Anne zuchtte. Misschien kon ze beter meteen met een kop thee op de bank? Dan sloeg ze die ingewikkelde wandeling over. Ze had er zó weinig puf in… Nee, zei ze – ineens flink – tegen zichzelf, daar komt niets van in. Je gaat naar buiten. Dat is goed voor je. Dat weet je best. Ze deed haar regenjas aan en pakte haar paraplu. Sleutels? Ja, sleutels ook, anders kon ze er niet meer in. Ze grinnikte om haar onbeholpen gedrag. Je moest haar ook alles voorzeggen. Waar lagen die ook alweer? Op het kastje. Ze greep ernaar, stak ze in haar zak. Deed de deur open, keek naar haar voeten gestoken in slippers en stond stil. Schoenen! Zeker. Schoenen moest ze ook aan. Jemig. Ze was het nu al zat en ze was de deur nog niet eens uit.

Een halfuurtje later kwam Anne, doodmoe, een rode blos op haar wangen, weer thuis. Ze ontdeed zich van plu, jas en schoenen, schoot in haar slippers en liep naar de keuken om thee te zetten. Tevreden nestelde ze zich, met mok en koektrommel, op de bank. Zó, dacht ze, de kop is eraf. Góed van me.

Maar: pries de dag nie veur ’t aobend is 

10 reacties op “Burn out 4

 1. Ikan-Mas
  19 november 2010

  hoop ik nooit te krijgen wat naar

  Like

 2. Gelukspoppetje
  19 november 2010

  Het lijkt me verschrikkelijk een burn-out hebben, ik heb het nu gelezen, de concentratie is weg, je hebt te maken met huilbuien, je durft niet meer op straat. Je moet jezelf weer vinden voordat je weer verder kan. Moedig om uiteindelijk dan weer naar buiten te gaan een nieuw begin! en hopelijk is Anne er nog sterker uitgekomen. Want alles wat je meemaakt, vormt je en hoe je er uiteindelijk uitkomt, maakt je de mens wie je bent.

  Like

 3. Aline
  19 november 2010

  Inderdaad de eerste stap is gezet… Anne gaat er wel komen…

  Like

 4. minoesjka
  19 november 2010

  Wat goed van Anne zeg, dat ze toch doorgezet heeft en is gaan wandelen. Ja, daar mag ze best trots op zijn!!
  Mooi dat je de WoW in het vervolgverhaal hebt gepast.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 november 2010 door in Psychologie en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: