Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Burn out 4

Besluiteloos stond Anne voor de kapstok in de gang. Naar buiten. Ze moest waarschijnlijk een jas aan. Of zou een vestje warm genoeg zijn? Ze keek naar de lucht. Grijs. Dat was net ook al zo. Straks ging het regenen. Moest ze een paraplu mee? Anne zuchtte. Misschien kon ze beter meteen met een kop thee op de bank? Dan sloeg ze die ingewikkelde wandeling over. Ze had er zó weinig puf in… Nee, zei ze – ineens flink – tegen zichzelf, daar komt niets van in. Je gaat naar buiten. Dat is goed voor je. Dat weet je best. Ze deed haar regenjas aan en pakte haar paraplu. Sleutels? Ja, sleutels ook, anders kon ze er niet meer in. Ze grinnikte om haar onbeholpen gedrag. Je moest haar ook alles voorzeggen. Waar lagen die ook alweer? Op het kastje. Ze greep ernaar, stak ze in haar zak. Deed de deur open, keek naar haar voeten gestoken in slippers en stond stil. Schoenen! Zeker. Schoenen moest ze ook aan. Jemig. Ze was het nu al zat en ze was de deur nog niet eens uit.

Een halfuurtje later kwam Anne, doodmoe, een rode blos op haar wangen, weer thuis. Ze ontdeed zich van plu, jas en schoenen, schoot in haar slippers en liep naar de keuken om thee te zetten. Tevreden nestelde ze zich, met mok en koektrommel, op de bank. Zó, dacht ze, de kop is eraf. Góed van me.

Maar: pries de dag nie veur ’t aobend is 

10 reacties op “Burn out 4

 1. Annie van Zuilen
  25 november 2010

  Ja, zo gaôt dà meê eên bûrnoûd.
  Wà leuk te léze dà je oôk eên bietsie dialèk schrijf.
  Annie zeg gedagies

  Like

 2. Ria
  25 november 2010

  elke dag een draadje is ’n hemdsmouw in ’n jaar,zo is het ook met een burn-out, stapje voor stapje naar de overwinning.
  lieve groeten.

  Like

 3. Plato
  23 november 2010

  Anne moet elk stapje kennelijk bedenken. Het zit niet in haar systeem. Tenminste, nu niet. Het had me niet verbaasd als ze moe maar voldaan op de bank was gezakt met de paraplu nog boven haar hoofd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  Like

 4. Tigaas
  20 november 2010

  jammer genoeg wordt het nog te vaak onderkend, maar wat zal zij een goed gevoel hebben bij het toch doorzetten en doen…..die thee zal vast goed gesmaakt hebben…..;-)))
  Groetjes.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 november 2010 door in Psychologie en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: