Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Eigenwijze bagage

 

In Lisse staat restaurant De Verloren Koffer en ik weet bijna zeker dat die koffer van mij is. Ik ben hem jaren geleden kwijtgeraakt op een van mijn reizen naar Verweggistan.

Het was een ervaren koffer. Alles had hij gezien. Overal was hij geweest. Samen met mij. Waar ik was, was hij ook. Ging ik weg, dan ging hij mee. Kwam ik ergens aan, dan was hij mijn trouwe metgezel. Behalve op onze laatste reis. Toen wilde hij zich op de terugweg niet bij mij aansluiten. Hij vond mij te dominant voegde hij me nog toe, vlak voordat hij de kuierlatten nam. Hij ging er vanaf nu alleen op uit. Zonder kruier welteverstaan. Volledig op eigen wielen. Dus toen ik terug kwam in Nederland, was mijn koffer vertrokken. Dat was een leeg gevoel en tot mijn schande moet ik bekennen dat ik heel Schiphol op stelten heb gezet, op zoek naar mijn oude, vertrouwde reisgenoot.

Soms stuurt hij mij een berichtje. Ik heb me altijd afgevraagd hoe hij dat voor elkaar krijgt. Een koffer heeft immers geen schrijfhandjes. Maar toch staan er steeds een paar woorden op zo’n kaartje. Dat hij het zo naar zijn zin heeft. Dat ik het daar waarschijnlijk ook wel leuk gevonden zou hebben en meer van die onzin. Ja, dûh… ik bedoel; natuurlijk zou ik het daar naar mijn zin hebben. Het was tenslotte mijn koffer nietwaar?

In het begin zocht ik me een versuffing naar mijn reisgrage valies. Ik belde en schreef naar afdelingen gevonden voorwerpen op bijna alle vliegvelden ter wereld, maar nergens was hij aangekomen, of alweer vertrokken. Al die tijd heb ik niet gereisd en het is nu al zo lang geleden, dat het begint te wennen dat mijn koffer er vandoor is.

Ik moest maar eens een nieuwe kopen.

==================================================================================================

Geschreven voor Plato’s WE300; elke maand een nieuw woord met meerdere betekenissen voor een stukje van exact 300 woorden. Het opgegeven woord mag niet in het stukje voorkomen. Deze maand was het meegeven. Meer lezen over meegeven? Klik hier.

Delen

14 reacties op “Eigenwijze bagage

 1. Joke
  19 jan 2011
  Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

  Dag John, die koffer stond in dat eethuis. Mijn hele garderobe zat erin, dus die moest ik ook aanvullen, wat ik trouwens weer niet zo heel erg vond. En dat dominante… tja, die koffer dacht daar duidelijk anders over.

 2. Toaske
  18 jan 2011
  Mrs. T.

  Wat een leuke invalshoek. Die koffer is heerlijk reislustig, maar ook wel een beetje hard voor zijn vorige eigenaar. Kan daar nou niet wat aan gedaan worden? 😉

 3. Ria
  11 jan 2011

  Joke ,ik vind het een grappige leuke We 300 .Hoe kom je er op.
  Groetjes Ria

 4. plato
  11 jan 2011

  Oh ja, natuurlijk een prima WE. Was ik het bijna vergeten te schrijven. Schaamte op mij 🙂

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 jan 2011 door in Fantasy, science fiction en sprookjes en getagd als , , , , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%