Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vakantiedagboek Frankrijk 1998 – proloog

Twaalf jaar geleden ging ik – toen 46 jaar oud – voor het eerst alleen op vakantie. Voor die tijd was ik altijd met mijn gezin weg geweest, voor mijn huwelijk ging ik met mijn vriend, en daarvoor uiteraard met mijn ouders. Alleen erop uit had er tot die tijd niet ingezeten. Nu ik gescheiden was, en mijn kinderen op een leeftijd waren gekomen dat ze in de zomervakantie met vrienden weg gingen, wilde ik een keer in mijn enige uppie de wijde wereld in. Ik had bedacht dat het leuk was om een creatieve vakantie te boeken in Frankrijk. ’s Morgens met een groep gelijkgestemden met taal, verf en klei in de weer en ’s middags vrij om te doen en te laten wat je wilde. Ik zou met de trein en overnachtte op de molen waar de cursus werd gegeven. Ik sliep op een kamer met een vrouw die ik niet kende, want er waren daar geen eenpersoonskamers, of ik moest een hele gîte huren en dat wilde ik niet. Een heel avontuur dus.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad en koester nog steeds warme herinneringen. Tijdens die vakantie hield ik een dagboekje bij dat ik pas onlangs heb teruggevonden. Uit mijn aantekeningen blijkt dat het inderdaad heel leuk was en dat ik meer heb meegemaakt dan ik me uit mezelf herinner.

Naar aanleiding van die aantekeningen heb ik een paar korte verhalen geschreven. Elke overeenkomst met bestaande personen is geheel ontsproten aan mijn fantasie.

8 reacties op “Vakantiedagboek Frankrijk 1998 – proloog

 1. Novie
  18 januari 2011

  nou ik ga die verhalen ook lezen lijkt me gezellig.

  Like

 2. joke
  18 januari 2011

  Leuk Plato, ik ga gelijk lezen.

  Like

 3. Plato
  18 januari 2011

  Laat maar komen die verhalen. Ik ben erg benieuwd. Als je in mijn archief kijkt: het eerste verhaal van deze weblog (alles van voor die tijd heb ik ooit gewist) gaat over mijn bezoek aan Parijs samen met zoon.

  Like

 4. joke
  18 januari 2011

  @ Truus; Ja die dagboeken die weten wat. Ik heb stapels liggen. Nooit wat mee gedaan, maar er staan hele leuke dingen in die ik goed kan gebruiken voor mijn schrijfsels.

  @ Minoesjka; ze komen eraan!

  Like

 5. minoesjka
  17 januari 2011

  Wat leuk!! Ik verheug me op de komende verhalen.

  Like

 6. Truus
  17 januari 2011

  Dat is nou het leuke van dagboekjes Joke. Ze onthouden de dingen beter dan je eigen geheugen. Als je ze niet kwijtraakt tenminste. 🙂

  Like

 7. joke
  16 januari 2011

  Hoi Kamira, ja ik kwam toevallig op jouw blog terecht. Weet niet meer hoe. Waarschijnlijk via Plato die iets over je dubbele klok zei. Leuk, dat jij destijds ook naar Frankrijk bent geweest. Ik was bij le Moulin Bousson. Waar was jij? Ik ben er ook maar één keer geweest overigens, hoewel ik me wel had voorgenomen weer terug te gaan, want ik heb het daar erg naar mijn zin gehad. Maar ja, elke volgende vakantie kwam er iets anders en ook heel leuks voorbij.

  Like

 8. kamira
  15 januari 2011

  Hallo: Jokezelf: Ik heb je nog niet ontmoet op mijn blog Een keer ben ik ook naar Frankrijk geweest Ik wilde daar beelden maken Maar degene die daar les in zou geven is niet op komen dagen.Ik heb daar van alles gedaan behalve beeldhouwen En daarvoor had ik me opgegeven
  Nooit meer gedaan dus
  Maar ik ga jou verhalen lezen

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 januari 2011 door in Frankrijk, Persoonlijk.

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 174 andere volgers

%d bloggers liken dit: