Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vakantiedagboek Frankrijk 1998 – proloog

Twaalf jaar geleden ging ik – toen 46 jaar oud – voor het eerst alleen op vakantie. Voor die tijd was ik altijd met mijn gezin weg geweest, voor mijn huwelijk ging ik met mijn vriend, en daarvoor uiteraard met mijn ouders. Alleen erop uit had er tot die tijd niet ingezeten. Nu ik gescheiden was, en mijn kinderen op een leeftijd waren gekomen dat ze in de zomervakantie met vrienden weg gingen, wilde ik een keer in mijn enige uppie de wijde wereld in. Ik had bedacht dat het leuk was om een creatieve vakantie te boeken in Frankrijk. ’s Morgens met een groep gelijkgestemden met taal, verf en klei in de weer en ’s middags vrij om te doen en te laten wat je wilde. Ik zou met de trein en overnachtte op de molen waar de cursus werd gegeven. Ik sliep op een kamer met een vrouw die ik niet kende, want er waren daar geen eenpersoonskamers, of ik moest een hele gîte huren en dat wilde ik niet. Een heel avontuur dus.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad en koester nog steeds warme herinneringen. Tijdens die vakantie hield ik een dagboekje bij dat ik pas onlangs heb teruggevonden. Uit mijn aantekeningen blijkt dat het inderdaad heel leuk was en dat ik meer heb meegemaakt dan ik me uit mezelf herinner.

Naar aanleiding van die aantekeningen heb ik een paar korte verhalen geschreven. Elke overeenkomst met bestaande personen is geheel ontsproten aan mijn fantasie.

8 reacties op “Vakantiedagboek Frankrijk 1998 – proloog

 1. Novie
  18 januari 2011

  nou ik ga die verhalen ook lezen lijkt me gezellig.

  Like

 2. joke
  18 januari 2011

  Leuk Plato, ik ga gelijk lezen.

  Like

 3. Plato
  18 januari 2011

  Laat maar komen die verhalen. Ik ben erg benieuwd. Als je in mijn archief kijkt: het eerste verhaal van deze weblog (alles van voor die tijd heb ik ooit gewist) gaat over mijn bezoek aan Parijs samen met zoon.

  Like

 4. joke
  18 januari 2011

  @ Truus; Ja die dagboeken die weten wat. Ik heb stapels liggen. Nooit wat mee gedaan, maar er staan hele leuke dingen in die ik goed kan gebruiken voor mijn schrijfsels.

  @ Minoesjka; ze komen eraan!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 januari 2011 door in 1998, Frankrijk en getagd als , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: