Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Free refills


“Hello there, how’re you doin’? I’m Sabrina, I am your waitress today. How may I help you? Please let me remind you that we have free refills of all our hot and soft drinks.”
“Good afternoon Sabrina, We are fine, thank you. We would like to order some lunch. Let me see, I’ll have the lemon tilapia with green rice, coleslaw and spinach. And a hot tea please.”
Ook Sjeng doet zijn bestelling. Hij neemt koffie, die bijna onmiddellijk voor hem wordt neergezet. Een grote pot ernaast. Voor de free refills. Sabrina lacht naar me. “Lunch is coming right up ma’am. You can pour hot water from the coffeemachine to make youw own tea. The teabags are right next to it. If you need anything else, please let me know. I am here for you.”
“Thank you.” Ik loop naar het koffie apparaat en wil mijn handige metalen thermobeker (Starbucks) onder het heetwaterkraantje houden. Net leg ik mijn hand op de handle, als Sabrina ineens naast me staat. Heftig schuddend met haar hoofd. “No ma’am, you can’t use your own cup.”
“Oh? And why is that?”
“Well, we have our own plastic cups. See? They are right next to the coffeemachine.”
“Okay, that’s fair, thank you. Can I ask you something?”
“Of course ma’am”.
“It says here that you can take a free refill as often as you like.”
“That is true ma’am. We offer free refills.”
“That is nice and that is why I would like to fill my own cup, because it contains two cups of tea at the same time. An besides that; I like the material better than plastic.”
“Well ma’am, our policy is free refill in our own cups ma’am. So you may not use your own in here. I’m sorry.”
“Okay then.” Ik lach haar vriendelijk toe, vul een plastic bekertje met heet water, pak een zakje thee en loop terug naar mijn tafeltje. Daar maak ik een kopje thee en gooi de inhoud over in mijn metalen beker met schroefdeksel.

Als Sabrina de lunch komt brengen, ziet ze dat mijn plastic theebekertje leeg is. “Shall I bring you some more hot water and a teabag ma’am?”
dikke juffrouw“Yes please.” Ik knik dankbaar, terwijl ik vertwijfeld naar mijn hoog opgestapelde bord kijk. Hoe krijg ik dit in ’s hemelsnaam weg? Dit is voedsel voor drie dagen. De volgende keer kan ik beter een seniorenmaaltijd nemen. Daar heb ik maar anderhalve dag genoeg aan. Sabrina komt terug met een flinke pot heet water. Genoeg om twéé metalen warmhoudbekers mee te vullen. “Here you go ma’am.”
“Thank you Sabrina,” zeg ik, en ik wijs op het volle bord voor me, “it looks very nice, but is is far too much for me, I am not such a big eater you see.”
“Oh, don’t worry ma’am”, zegt Sabrina vriendelijk, “if you cannot finish it, I can box it up for you to take home.” Ach ja dat is waar ook; vorig jaar vertelde een Amerikaanse mij dat zij niet begreep waarom wij in Nederland het eten dat wij in een restaurant overhouden, niet laten inpakken om thuis op te eten. Eeuwig zonde vond ze dat; all that food wasted. En dat was ik met haar eens, voedsel weggooien is verkeerd. Maar toen ik haar vertelde dat onze porties minimaal de helft kleiner zijn, vond ze dat wel een eyeopener. “Yeah, that’s another possibility”, zei ze peinzend.

Als we klaar zijn, brengt Sabrina twee meeneemdozen, waar driekwart van mijn lunch en de helft van die van Sjeng een plaatsje vinden. Die avond warmen we de left-overs op onze hotelkamer in de magnetron weer op. One meal serving two. Handig hoor. En goedkoop!

4 reacties op “Free refills

 1. hanneke
  30 maart 2011

  het is dus echt waar: de amerikaanse porties zijn HUGE!
  net als de amerikanen zelf overigens, maar ook behulpzaam…

  Like

 2. Ria
  25 maart 2011

  hahahahaha,Dit is echt gaaf.Indedaad is het in Amerika, big,bigger,bigst.
  groetjes Ria

  Like

 3. Truus
  24 maart 2011

  Whahaha Joke, je hebt het zo beeldend geschreven dat ik het helemaal voor me zie. 🙂
  Dat gaan heel wat ‘doggy-bags’ worden, deze vakantie. 😉

  Like

 4. Plato
  23 maart 2011

  Nou, dit logje is meteen het antwoord op de vraag hoe het komt dat Amerikanen zoveel overgewicht met zich meetorsen. Heerlijk land.
  Je bestelt een diner
  en hebt gelijk genoeg voor twee.
  Oh wacht, nee zie,
  het is zelfs al genoeg voor drie.

  Sabrina lijkt me een lief meisje. Ze kan zo bij de kledingafdeling van C&A. Als het niet in het rek hangt, dan hebben we het niet mefauw.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 maart 2011 door in 2011, Amerika en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: