Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Los Angeles; Hollywood en Beverly Hills

 

In Los Angeles moest ik natuurlijk naar de Walk of Fame en de Hollywood Blow Ups. We sliepen in de Hollywood City Inn, een aardig motel dat ligt tussen de Sunset en de Hollywood Boulevard. Vlakbij dus. De eigenaar van het motel bevestigde het; yes, on walking distance, aboute one mile, maar we konden natuurlijk ook de metro nemen, die stopte op de hoek. Amerikanen houden niet zo van lopen namelijk. Maar wij wel, en voor anderhalve mile (nog geen drie kilometer) draaien wij onze hand niet om. Vol goede moed gingen we dan ook op weg. Ik herinnerde me dat we bij aankomst de Sunset Boulevard over waren gereden en dat we toen de berg met de letters zagen. Dat van de Sunset Boulevard klopte. We staken hem over en liepen verder. Op naar Hollywood Boulevard. De berg was al in zicht, maar grote witte letters waren nergens te bekennen. Na drie kwartier lopen, keken we nog eens op de kaart; verkeerde berg! Toen we ons omdraaiden, zagen we berg en letters wel liggen. Dat werd drie kwartier teruglopen en de Sunset Boulevard weer oversteken. Op de hoek bij ons hotel hebben we toen toch de metro maar genomen.

walkoffame nwDe Walk of Fame viel mij een beetje tegen. Het is een gewone straat van een kilometer lang met aan weerszijden op de stoep grote tegels waarin een gouden ster is ingelegd. Onder die ster staat de naam van een grote of een kleinere filmster. And that’ s it. Niks handen of voeten, of handtekeningen. En dat was nou toch waar die Walk of Fame zo beroemd om was? Dat klopt, maar de echte Walk of Fame ligt voor de ingang van het Mann’s Chinese Theatre. Daar liet Mary Pickford (wie kent haar nog?) als eerste een duidelijk zichtbare schoenafdruk achter in het witte cement. Daar vind je tegels, met hand- voet- en neus(!)afdrukken van sterren als Jane Mansfield, John Wayne, Shirley Temple, Brad Pitt, John Travolta, Arnold Schwarzenegger, Tom Cruise, Meryl Streep en andere grote corifeeën. Ik heb geen idee of daar nog wel eens namen bijkomen. Het plein leek aardig vol, dus ik neem aan dat alle nieuwelingen onder zo’n gouden ster op de Hollywood Boulevard komen. Sja, dat vind ik nou weer niet zo interessant. Dan kun je net zo goed een lijst aan de muur hangen met alle namen erop. Maar Amerikanen vinden het helemaal geweldig. Laten zich fotograferen op de ster met de naam van hun idool eronder, terwijl ze vrolijk op die naam wijzen. Kijk, daar staat ….., en moet je kijken, hier staat …..

hollywoodDaarna was het tijd voor de Hollywood Blow Ups. Vanuit het Hollywood & Higland Centre kon je op een balustrade naar de letters kijken. Ze zijn inderdaad heel erg groot. En heel ver weg.

 

 

 

 

11 reacties op “Los Angeles; Hollywood en Beverly Hills

 1. Jokezelf
  8 april 2011

  Hoi Joke, Sjeng,
  Ik hoop dat het nu goed staat en anders schrijf je weer aan jezelf, is eigenlijk ook wel intressant hoor je nog eens wat van je.
  Misschien een beetje laat gereageerd, maar er gebeurd hier ook niets byzonders, gewoon 2 saaie gehaktballen voor de buis.Ik weet niet of ik nog op tijd ben,misschien zijn jullie al op de terugweg.Pa slaapt al is ook niet intressant.Wanneer komen jullie terug,of duurt dat nog even?
  Hoe gaat het daar, nog steeds naar zin?
  Nou ik ga ook onder de wol,het is inmiddels 10 over 1 (s”nachts) krijg ik op mijn kop want ik hoor Pa in de douche. Nou welterusten doe voorzichtig en tot horens of ziens.
  (trouwens ik kan je niet missen met de belastingaangifte ) ha ha
  Groetjes aan jullie ook van Pa en tot kijk.
  Doei
  Ma

  Like

 2. Joke
  3 april 2011

  Geen idee wat je fout doet. Misschien moet je onder het witte vakje waar je je reactie in typt mijn naam even weghalen en je eigen naam ervoor in de plaats zetten. Maar het geeft niks hoor, ik vind het wel leuk zo’n discussie met mezelf hahaha.

  Like

 3. Jokezelf
  2 april 2011

  Nu heb ik het weer he dat jij jezelf antwoord,wat doe ik nu fout? Ma

  Like

 4. Jokezelf
  2 april 2011

  Hoi Jook en Sjeng,
  Ik denk het dat je niet was uitgelogd,maar het is echt p.o zo gegaan.Ik had er pas erg in toen jij dat schreef.
  Ik hoop dat het nu goed gaat,want je weet af en toe kan ik op de p.c. dingen doen die ikzelf niet begrijp.Nou ja des te spannender.
  Hier alles ok, pa slaapt al en ik heb eerst nog t.v. gekeken,naar die gekke Spijkerman.
  Nou hier welterusten,is nu 11.45 n.m. Hoe laat is dat daar?
  Groetjes van iedereen en pas op voor enge Amerikanen (die zijn er ook) doei.
  Ma

  Like

 5. Joke
  1 april 2011

  hoi mam, grappig dat je met mijn naam hebt gereageerd. hoe kan dat? had ik niet uitgelogd ofzo?

  Like

 6. Jokezelf
  1 april 2011

  Hoi,,
  Een beetje laat gereageerd misschien,maar ik heb je nu pas gevonden.
  Alles naar wens daar? Ben je niet ontdekt in Hollywood?
  Ik had gedacht dat jullie wel als filmsterren zouden terugkomen.
  Enfin gewoon is ook goed.
  Ik hoop dat dit berichtje je bereikt,ik ben niet zö”n held met de berichten op de PC PC zoals je weet.
  Hier alles o.k. Groetjes van Ons Pa.Ma. en de rest. nog veel plezier. doei
  Ma

  Like

 7. plato
  31 maart 2011

  Jammer dat jullie verkeerd liepen. Maar o zo, begrijpelijk. Mijn zoon en ik liepen ook eens drie kwartier van ipv naar de Sagrada Familia in Barcelona. Ik had de kaart andersom vast. De klassieke fout.

  Maar mooi stukje. Niet dat die walk of fame me veel doet. Maar het feit dat je daar zo loopt met Hollywoon op de achtergrond is toch leuk.

  Ik ga ook snel verder.

  Like

 8. hanneke
  30 maart 2011

  dat is nou jammer, had je nu niet even voor je trouwe blogvolgers een celebritytour kunnen volgen??

  ik ga snel verder….

  Like

 9. Joke
  27 maart 2011

  Ja, kwam nu goed van pas dat die man ons op die metro had gewezen. En nee, dit is een aanplakbiljet dat onbedoeld op de foto terecht is gekomen. We hebben overigens ook zo’n mooie rooie, maar dan een Toyota Corolla. Hartstikke luxe.

  Like

 10. Truus
  26 maart 2011

  Toch handig dat die man gezegd had dat je ook de metro kon nemen. 😉
  Leuk om te bedenken dat mijn moeder daar vele jaren geleden ook gelopen heeft. 🙂
  Is dat jullie huurauto?

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 maart 2011 door in Amerika en getagd als , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 169 andere volgers

%d bloggers liken dit: