Weer thuis

Zó zit je in Amerika en zó vraagt het leven van alledag je volledige aandacht. Voor je het weet, zit je er weer middenin.

Zondag thuiskomen met jet-lag, vuile was uit de koffer halen, stapels post doornemen, de achterstallige kranten doorbladeren, tijdschriften op een stapeltje voor later, en een beetje bijslapen waardoor je ‘s nachts -klaarwakker- ligt te rekenen hoe laat het in San Fransisco is.

Maandag wasje draaien en nog een wasje draaien, boodschappen doen, weer een beetje bijslapen en je mails -heel veel mails- lezen. De koffer nog niet eens helemaal uitgepakt.

’s Nachts wakker liggen, maar dinsdag weer gewoon aan het werk. Je mails -heel veel mails- lezen, post doornemen, cliënten ontvangen, vergaderinkje bijwonen. Alsof je niet weg bent geweest. Eenmaal thuis voor de buis in slaap vallen en ’s nachts weer schapen tellen.

Woensdag tandarts en kapper, als een soort knipperlicht slapen en donderdag weer werken. Nu is het alweer vrijdag, moet mijn koffer toch echt helemaal leeg, moet ik betalingen doen, mijn administratie uitzoeken en opbergen en de boodschappen voor het weekend binnen halen in een dorp dat letterlijk bol staat van het toeristische bollenplezier dat dit weekend losbarst.

En vooral; ik moet veel -heel veel- bijlezen. Vakantie… je zal het maar hebben ;-)!

9 gedachten over “Weer thuis

 1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
  Jokezelf schreef:

  Je hoeft de Keukenhof helemaal niet in om mooie bollen te zien. In de omgeving staan plenty velden uitbundig te bloeien. Geen opsmuk, kost niks en het is toch leuk. Verder ik heb gehoord (maar weet ik niet uit eigen ervaring) dat het ook in Flevoland erg mooi is. Veel bollenboeren zijn daar naartoe verhuisd. Schijnt nog uitgestrekter te zijn dan Lisse en omgeving.

 2. Nou, sterkte Joke. Je zal inmiddels wel gewend zijn. Meestal gaat dat snel. Ha, ik heb nog een logje tegoed en dat ga ik nu verorberen.

  Heb je nog goede tips? Maria wil graag bollen zien maar die Keukenhof zie ik niet zo zitten en in Noordholland hebben we alles al eens eerder gezien.

 3. Nou, sterkte Joke. Je zal inmiddels wel gewend zijn. Meestal gaat dat snel. Ha, ik heb nog een logje tegoed en dat ga ik nu verorberen.

  Heb je nog goede tips? Maria wil graag bollen zien maar die Keukenhof zie ik niet zo zitten en in Noordholland hebben we alles al eens eerder gezien.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%