Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Verlicht Bloemencorso Noordwijkerhout

15 april 2011

Bloemencorso’s zijn voor mij een feestje. Als kind woonde ik in Amsterdam en ging ik met mijn ouders altijd kijken naar het bloemencorso van Aalsmeer dat destijds op de Rozengracht voorbijkwam. Prachtig vond ik al die bloemen en kleuren, de feestelijke drumbands en die mooie praalwagens. Later zag ik de corso’s op de tv. Ook mooi, maar niet zo enerverend.Tegenwoordig verkeer ik in de luxe positie dat ik het Corso van de Bollenstreek van heel nabij kan aanschouwen. Minstens zo mooi en kleurig en, door alle hyacinten die erin zijn verwerkt, vergezeld van de heerlijkste geuren. Dit corso rijdt op zaterdag van Noordwijk naar Haarlem, maar sinds een paar jaar rijdt het, op de vrijdagavond daarvoor, al verlicht door Noordwijkerhout.

Omdat het thema dit jaar ‘Musical Parade’ was, werd het officiële startschot gisteren gegeven door Chantal Janzen en Jim Bakkum. Zij waren aanwezig voor de PR van de musical ‘Wicked’ (die wagen heb ik gemist, vrees ik). Ze zaten op de eretribune en werden tijdens het corso geïnterviewd door Filemon Wesselink van BNN voor de madiwovrijdagshow van Paul de Leeuw. Filemon vond het wat oubollig allemaal, te weinig jongeren enzo. Wat niet zo was, want die stonden -net als vele anderen- langs de route. Een mooi voorbeeld van tendentieuze berichtgeving.

Overdag zijn alle bloemen en kleuren het best zichtbaar, maar zo’n verlicht avondcorso is een heel aparte ervaring door de lichtjes en de overweldigende geur van de duizenden net verwerkte hyacinten.

Dit jaar was het thema “Musical Parade”. Of de voorstelling er nou op gebaseerd was of niet (ik denk niet dat er ooit een musical van gemaakt is) maar op twee opeenvolgende wagens zaten twee drumbands tegen over elkaar te spelen, waardoor ik meteen visioenen kreeg van de film Fanfare van Bert Haanstra.

bloemencorso-bollenstreek-2011Ik kon bij de 17 versierde wagens niet altijd ontdekken welke musical werd verbeeld, maar ik zag in ieder geval The Westside Story, Crazy Shopping, Mary Poppins, Grease, My fair Lady en The Lion King voorbij komen.

7 reacties op “Verlicht Bloemencorso Noordwijkerhout

 1. Joke
  10 juni 2011

  Ja het liedje ‘Wilkommen, Bienvenu’ is uit Cabaret. Die wagen heb ik ook gezien. En Hair zal inderdaad ook wel voorbijgekomen zijn, maar daar kan ik me niets meer van herinneren.

  Like

 2. Truus
  9 juni 2011

  Ik zag Hair voorbijkomen en Cabaret.
  Willkommen, bienvenu is toch een liedje uit Cabaret (met Liza Minelli).

  Like

 3. Truus
  9 juni 2011

  O ja, daar heb je ook een bloemencorso.
  Bij Noordwijk(erhout) denk ik aan strandritten te paard. 😉
  Al die lichtjes heeft inderdaad wel wat. 🙂

  Like

 4. hanneke
  27 april 2011

  leuk om even over je schouder mee te kijken

  Like

 5. Plato
  19 april 2011

  Mooi overzicht van het corso. Die Wesselink en de Leeuw kunnen mij gestolen worden. Echt totaal niks aan.

  Like

 6. Ria
  16 april 2011

  Zoiets is héél mooi,het zo leuk zijn als dat hier ook voorbij zou komen. Bedank ik heb de foto’s vergroot gekeken en er van genoten.

  Like

 7. ?Melody?
  16 april 2011

  Jeetje wat leuk zeg, dat zou mij ook wel bevallen zoiets voorbij te zien komen rijden

  Leuk dat je ook meedoet met deze challenge, wil je ook met de mijne meedoen (iedere vrijdag) ?

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 april 2011 door in Samenleving en getagd als , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: