Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Verlicht Bloemencorso Noordwijkerhout

15 april 2011

Bloemencorso’s zijn voor mij een feestje. Als kind woonde ik in Amsterdam en ging ik met mijn ouders altijd kijken naar het bloemencorso van Aalsmeer dat destijds op de Rozengracht voorbijkwam. Prachtig vond ik al die bloemen en kleuren, de feestelijke drumbands en die mooie praalwagens. Later zag ik de corso’s op de tv. Ook mooi, maar niet zo enerverend.Tegenwoordig verkeer ik in de luxe positie dat ik het Corso van de Bollenstreek van heel nabij kan aanschouwen. Minstens zo mooi en kleurig en, door alle hyacinten die erin zijn verwerkt, vergezeld van de heerlijkste geuren. Dit corso rijdt op zaterdag van Noordwijk naar Haarlem, maar sinds een paar jaar rijdt het, op de vrijdagavond daarvoor, al verlicht door Noordwijkerhout.

Omdat het thema dit jaar ‘Musical Parade’ was, werd het officiële startschot gisteren gegeven door Chantal Janzen en Jim Bakkum. Zij waren aanwezig voor de PR van de musical ‘Wicked’ (die wagen heb ik gemist, vrees ik). Ze zaten op de eretribune en werden tijdens het corso geïnterviewd door Filemon Wesselink van BNN voor de madiwovrijdagshow van Paul de Leeuw. Filemon vond het wat oubollig allemaal, te weinig jongeren enzo. Wat niet zo was, want die stonden -net als vele anderen- langs de route. Een mooi voorbeeld van tendentieuze berichtgeving.

Overdag zijn alle bloemen en kleuren het best zichtbaar, maar zo’n verlicht avondcorso is een heel aparte ervaring door de lichtjes en de overweldigende geur van de duizenden net verwerkte hyacinten.

Dit jaar was het thema “Musical Parade”. Of de voorstelling er nou op gebaseerd was of niet (ik denk niet dat er ooit een musical van gemaakt is) maar op twee opeenvolgende wagens zaten twee drumbands tegen over elkaar te spelen, waardoor ik meteen visioenen kreeg van de film Fanfare van Bert Haanstra.

bloemencorso-bollenstreek-2011Ik kon bij de 17 versierde wagens niet altijd ontdekken welke musical werd verbeeld, maar ik zag in ieder geval The Westside Story, Crazy Shopping, Mary Poppins, Grease, My fair Lady en The Lion King voorbij komen.

7 reacties op “Verlicht Bloemencorso Noordwijkerhout

 1. Joke
  10 juni 2011

  Ja het liedje ‘Wilkommen, Bienvenu’ is uit Cabaret. Die wagen heb ik ook gezien. En Hair zal inderdaad ook wel voorbijgekomen zijn, maar daar kan ik me niets meer van herinneren.

  Like

 2. Truus
  9 juni 2011

  Ik zag Hair voorbijkomen en Cabaret.
  Willkommen, bienvenu is toch een liedje uit Cabaret (met Liza Minelli).

  Like

 3. Truus
  9 juni 2011

  O ja, daar heb je ook een bloemencorso.
  Bij Noordwijk(erhout) denk ik aan strandritten te paard. 😉
  Al die lichtjes heeft inderdaad wel wat. 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 april 2011 door in Samenleving en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: