Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Thursday Challenge – ‘complex’

 

Soms kom je onverwacht ergens iets tegen waarvan je denkt; ‘hé dat is nou leuk’ (of -beter nog – hé dat is ook leuk, want er is nog veel meer leuk natuurlijk).  De Thursday Challenge is daar een voorbeeld van. Elke week wordt een thema genomen waar je – in de week die volgt- een foto bij kunt maken, of uit je eigen archief halen. Die plaats je op je eigen weblogje, met een link naar de Thursday Chalenge site.

Deze week was dat ‘COMPLEX’ (ingewikkeld, verward, onbegrijpelijk, rommelig) en ik had hem dus ook afgelopen donderdag moeten plaatsen. Maar ja, niet alleen het thema was complex, life (en op dit moment zeker my life) is ook complex èn complicated, dus ik heb de datum niet gehaald. Maar plaats hem lekker toch, want ik heb een prachtige foto in mijn archiefje; een complex kruispunt in Chiang Mai, Thailand. Alles reed er kriskras door elkaar en langs elkaar heen, men toeterde, belde en schreeuwde dat het een lieve lust was. Mijn lief en ik hebben er – vanaf een terrasje, met een flinke pot thee erbij- uren naar zitten kijken. De foto is vanaf dat terras genomen. 

Volgende week probeer ik op tijd te zijn, al vind ik het thema van deze week wel erg voor de hand liggend, namelijk VOORJAAR (Nieuw Leven, Smeltende Sneeuw, Lekker Weer,…). Wil je zelf ook meedoen? Klik dan hier en lees de spelregels.

Chiang Mai kruispunt
 
Ciang Mai, zomaar een kruispunt

3 reacties op “Thursday Challenge – ‘complex’

 1. Plato
  28 april 2011

  Tenzij je het woord voorjaar gaat vertalen naar een minder alledaagse invulling. Bijvoorbeeld: wat was er toen het jaar nog niet bestond. Was dat een soort van voor-jaar? En als er een voorjaar bestaat, is daar dan ook een tegenhanger getiteld ‘achterjaar’? Is dat dan het spiegelbeeld van het voorjaar? Foto’s spiegelen kan zelfs met Word.

  Like

 2. Ria
  25 april 2011

  Je moet zo maar durven rijden op zo’n brommertje op dat drukke kruispunt.De herrie hoor ik en benzinelucht ruik ik hier.
  gr.Ria

  Like

 3. minoesjka
  25 april 2011

  Wat leuk, Joke, dat je ook mee doet met Thursday Challenge.

  En inderdaad ziet er behoorlijk complex uit dat kruispunt. Met een beetje fantasie kun je de chaos haast horen :-))

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 april 2011 door in Fotografie.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: