Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De hand van de meester

 

jurk met klaprozenChantàl, schàt, èngel, wat zie jij er goed uiiit. Ge-wèl-dig. Echt hoor, in één woord vet heftig. Nou ja, dat zijn twee woorden natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel. Die rok! Die bloeze! Die onwerkelijk hoge pumps. Dat je daar op kan lopen! Dat had ik helemaal niet achter je gezocht. Die kleuren! Wer-ke-lijk paráchtig. Ik kan er níet over uit. Dat oranje! Die klaprozen! En dan dat eenvoudige, bijna simpele, modelletje. Zó chic. Eerlijk waar hoor Chantal, je bent de bloem van de avond. Hahaha, snap je hem? De bloem? Van die bloemen? Op je rok? En het stáát je! Ongeloo-felijk! Wáár hèb je het gevónden?

Ik eh…

Laat me raden… Je bent bij Jean Louis de Cler geweest! Ja, ontken het maar niet. Ik zag het meteen. De hand van de grote meester. Wat zeg ik? De maestro, le maître! Die combineert haute couture met Oudhollandse gezelligheid. Een vondst!

Oh, niet bij de Cler? Bij wie dan wel? Wacht, niks zeggen. Het is van Frits Revers! Ja, nee, nóu zie ik het. Revers is heel erg into de colorieten op het moment. Ja, niets voor mij hoor. Ik houd het vooral op zwart en wit. Dat staat iederéén. Maar wat híj ervan weet te maken. Die composities. Fantastisch gewoon!

Niet van Revers? De Bruin en Grootspraak dan? Ook niet? Lotus? Zaza? Vanderkamp? Nee? Maar van wie is dat schitterende ensemble dan wel? Want het is absolute haute couture. Echt Chantal, hoe dat prachtige uitstaande rokje om jouw lichaam gedrapeerd zit! En die blouse! Dat zei ik net ook al ja. Maar het ís dan ook magnifiek. Zó grandioos gemaakt ook. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de accessoires. Zó smaakvol gecombineerd. Vertèl, van wíe ís het? 

Nou, eh… ik heb het zelf gemaakt. 

 

 

Geschreven in het kader van WE300 ‘overdrijven’; stukjes van exact 300 woorden over een vooraf opgegeven thema. Meer lezen of zelf meedoen? Kijk bij WE300, een initiatief van Plato.

Delen

9 reacties op “De hand van de meester

 1. ?Melody?
  16 mei 2011

  Ik zie t niet alleen voor me, ik hoor t weerkaatsen en rondzingen in mijn zinken kotsbak ;-00000))))

  Helemaal top WE, vooral als je die manier van converseren maar voor je houdt zodra jij in je vizier krijgt ;-)!

 2. hanneke
  16 mei 2011

  …MAG IK EEN TEILTJE???…..
  zonder overdrijving een gewelidige WE!

 3. Plato
  16 mei 2011

  Hahaha, heerlijk. En zwaar overdreven natuurlijk. Man, man al die couturiers die daar langs- en over komen drijven, geweldig, fantastisch, enorm goed en brilliant geformuleerd meet wel tien beetjes genialiteit.

  Ik geloof dat ik nu zelf een beetje zit te overdr………. oh niet? Ok, dan houden we het zo.

  Prachtige WE, Joke.

 4. Toaske
  15 mei 2011

  Oh, deze is geweldig!!! Ik zie het gewoon voor me, zoals deze madame haar overtreffende goedkeuring uit. Geweldig gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 mei 2011 door in Humor, WE300 en getagd als , , , , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: