Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De hand van de meester

 

Chantàl, schàt, èngel, wat zie jij er goed uiiit. Ge-wèl-dig. Echt hoor, in één woord vet heftig. Nou ja, dat zijn twee woorden natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel. Die rok! Die bloeze! Die onwerkelijk hoge pumps. Dat je daar op kan lopen! Dat had ik helemaal niet achter je gezocht. Die kleuren! Wer-ke-lijk paráchtig. Ik kan er níet over uit. Dat oranje! Die klaprozen! En dan dat eenvoudige, bijna simpele, modelletje. Zó chic. Eerlijk waar hoor Chantal, je bent de bloem van de avond. Hahaha, snap je hem? De bloem? Van die bloemen? Op je rok? En het stáát je! Ongeloo-felijk! Wáár hèb je het gevónden?

Ik eh…

Laat me raden… Je bent bij Jean Louis de Cler geweest! Ja, ontken het maar niet. Ik zag het meteen. De hand van de grote meester. Wat zeg ik? De maestro, le maître! Die combineert haute couture met Oudhollandse gezelligheid. Een vondst!

Oh, niet bij de Cler? Bij wie dan wel? Wacht, niks zeggen. Het is van Frits Revers! Ja, nee, nóu zie ik het. Revers is heel erg into de colorieten op het moment. Ja, niets voor mij hoor. Ik houd het vooral op zwart en wit. Dat staat iederéén. Maar wat híj ervan weet te maken. Die composities. Fantastisch gewoon!

Niet van Revers? De Bruin en Grootspraak dan? Ook niet? Lotus? Zaza? Vanderkamp? Nee? Maar van wie is dat schitterende ensemble dan wel? Want het is absolute haute couture. Echt Chantal, hoe dat prachtige uitstaande rokje om jouw lichaam gedrapeerd zit! En die blouse! Dat zei ik net ook al ja. Maar het ís dan ook magnifiek. Zó grandioos gemaakt ook. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de accessoires. Zó smaakvol gecombineerd. Vertèl, van wíe ís het? 

Nou, eh… ik heb het zelf gemaakt. 

 

 

Geschreven in het kader van WE300 ‘overdrijven’; stukjes van exact 300 woorden over een vooraf opgegeven thema. Meer lezen of zelf meedoen? Kijk bij WE300, een initiatief van Plato.

Delen

9 reacties op “De hand van de meester

 1. Ria
  28 mei 2011
  Ria

  Echt lachen ,fantastische overdrijving.
  gr.Ria

 2. Gelukspoppetje
  27 mei 2011
  Gelukspoppetje

  Wil jij een stuk worst van Stegeman??

  O ja Stegeman ….ik heb al zijn verhalen gelezen

  zijn verhalen?

  Dit soort overdrijven vind ik niks, maar Alex Klaasen is super leuk, ik hou wel van excentrieke kledingstijlen.

  Lekker gek doen en vooral niet normaal

  trouwens wat is normaal?

 3. Novie
  24 mei 2011

  nou die kan overdrijven poehh ben der overdreven stil van pffft.
  Knap blogje Joke!

 4. Jokezelf
  16 mei 2011
  Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

  Dank voor al die overtreffende trapjes, maar vinden jullie dit echt overdréven? Alex Klaasen wel eens gezien als Yari in Gooische Vrouwen? Need I say more?

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 mei 2011 door in Humor, WE300 en getagd als , , , , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%