Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zes woorden met beeld

zes woorden met beeld

Iedere twee weken op de zondag, zet ik op mijn weblog een thema voor een verhaal in zes woorden (ook wel een six word story* genoemd).

Onder het motto: minder is meer en schrijven is schrappen, proberen we om met zes woorden zoveel mogelijk te zeggen. Dat lijkt gemakkelijker dan het is, want het gaat niet om een enkele losse dichtregel. Er moet iets mysterieus in zitten, of het moet vragen oproepen, en daarnaast moet het scherp of spannend geschreven zijn. Er kan een drama achter schuil gaan, of een komedie, een romantische verhaal, het kan iets verhullen of betrekking hebben op de maatschappij. Kortom; je vertelt een heel verhaal in precies zes woorden. En om het geheel compleet te maken, illustreer je het verhaal met een foto, een tekening of een cartoon.

Zet je verhaal op je eigen blog en de link vervolgens in het reactieveld van het bericht waar het thema in genoemd wordt. Veel succes!

* Het ontstaan van het verhaal in zes woorden;

Het begon met Ernest Hemingway aan wie (in 1920) werd gevraagd wat hij nou zelf zijn beste verhaal vond. Hij dacht even na en zei toen: “For sale: babyshoes, never worn”. En daarmee was het kortste verhaal (de six word story) in de literatuur geboren. Sindsdien hebben heel wat schrijvers  -met wisselend succes- geprobeerd ook zo’n kort verhaal te schrijven. Saskia Noort schreef bijvoorbeeld; “met zijn auto keihard langs flitspalen”  en Kluun; ”Shit!’, zuchtte Matthijs, ‘ADO weer gewonnen…”

Eén reactie op “Zes woorden met beeld

  1. Annet
    18 juli 2011

    zes woorden en dat voor een Tweelingen:)

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 juni 2011 door in Zes woordenverhalen.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: