Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De heldere kat (dit is géén sprookje)

 

Er was eens een kat. Nee, niet die van die laarzen. Dat is een ander verhaal, of eigenlijk een sprookje. Van Moeder de Gans zoals je misschien nog weet. Deze kat was zwart, had een wit befje en droeg korte witte sokjes aan drie van zijn pootjes. Hij had natuurlijk geen zwierige hoed met een veer, zoals de Markies van Carabas. Maar hij leek wel heel erg op de Markies, want hij voelde zich duidelijk sterk verheven boven zijn ordinaire kattenbroeders en – zusters.  

Hij liep niet, nee, hij schrééd door het huis alsof hij de burgemeester zelf was. Daarbij hield hij zijn  kop fier rechtop in de lucht en hij tilde zijn pootjes extra hoog en sierlijk op, zodat zijn sokjes goed zichtbaar waren. Kijk mij eens, leek hij te zeggen, hier ben ik, en ik ben hier zo’n beetje de baas.

Als zijn baasje onder de douche ging, zat hij in een hoekje en werd kleddernat. Daarna likte hij het water kalmpjes van zich af, of liet hij zich buiten door de wind droogblazen. Deze kat was ook dol op afwassen. Zodra de vaat op het aanrecht stond, ging hij er naast zitten. En als het teiltje werd gevuld met water, roerde hij met een poot in het sop, om hem daarna onder de kraan weer schoon te spoelen.
Een kattenbak vond meneer beneden zijn waardigheid. Hij ging toch niet het grit in met zijn mooie schone sokjes! Nee, hij deed zijn behoefte lekker fris op de w.c.

kat op wc
———————————————————–

Geschreven voor Write on Wednesday, een initiatief van Aline.

7 reacties op “De heldere kat (dit is géén sprookje)

 1. Jokezelf
  7 juli 2011

  Nee het is niet mijn kat, maar die van een vriendin. Leuk is ie hè? Maar hij leeft al lang niet meer, vandaar; ‘er was eens’

  Like

 2. Plato
  7 juli 2011

  Leuke WOW, Joke.
  Wat grappig van zo’n kat. Heel bijzonder. Is het jouw kat? En leeft ie nog?

  Like

 3. Noelle52
  3 juli 2011

  Ja onze kat dronk altijd uit de bak met goudvissen, dat vond hij blijkbaar lekkerder dan gewoon kraanwater. De vissen liet hij wel met rust gelukkig. Maar een kat die naar de WC gaat dat zal toch wel echt een sprookje zijn zeker haha.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 juli 2011 door in Korte verhalen, Poëzie en proza en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: