Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De heldere kat (dit is géén sprookje)

 

Er was eens een kat. Nee, niet die van die laarzen. Dat is een ander verhaal, of eigenlijk een sprookje. Van Moeder de Gans zoals je misschien nog weet. Deze kat was zwart, had een wit befje en droeg korte witte sokjes aan drie van zijn pootjes. Hij had natuurlijk geen zwierige hoed met een veer, zoals de Markies van Carabas. Maar hij leek wel heel erg op de Markies, want hij voelde zich duidelijk sterk verheven boven zijn ordinaire kattenbroeders en – zusters.  

Hij liep niet, nee, hij schrééd door het huis alsof hij de burgemeester zelf was. Daarbij hield hij zijn  kop fier rechtop in de lucht en hij tilde zijn pootjes extra hoog en sierlijk op, zodat zijn sokjes goed zichtbaar waren. Kijk mij eens, leek hij te zeggen, hier ben ik, en ik ben hier zo’n beetje de baas.

Als zijn baasje onder de douche ging, zat hij in een hoekje en werd kleddernat. Daarna likte hij het water kalmpjes van zich af, of liet hij zich buiten door de wind droogblazen. Deze kat was ook dol op afwassen. Zodra de vaat op het aanrecht stond, ging hij er naast zitten. En als het teiltje werd gevuld met water, roerde hij met een poot in het sop, om hem daarna onder de kraan weer schoon te spoelen.
Een kattenbak vond meneer beneden zijn waardigheid. Hij ging toch niet het grit in met zijn mooie schone sokjes! Nee, hij deed zijn behoefte lekker fris op de w.c.

kat op wc
———————————————————–

Geschreven voor Write on Wednesday, een initiatief van Aline.

Delen

7 reacties op “De heldere kat (dit is géén sprookje)

 1. Noelle52
  3 jul 2011

  Ja onze kat dronk altijd uit de bak met goudvissen, dat vond hij blijkbaar lekkerder dan gewoon kraanwater. De vissen liet hij wel met rust gelukkig. Maar een kat die naar de WC gaat dat zal toch wel echt een sprookje zijn zeker haha.

 2. Ria
  3 jul 2011

  Wat een leuk verhaal,zelf heb ik nog geen enkel idee,Maar wie weet staat het er morgen toch nog.Maar dit is een echt leuk gevonden W O W.
  groetjes ,Ria

 3. Aline
  1 jul 2011

  Ow wat leuk gevonden, en een leuke combinatie, zal je even bij alle twee de WOW’s linken… enne één van onze katten vind het water van de kraan in de keuken wel erg leuk… en gaat daar altijd bij zitten als die aangaat…

 4. minoesjka
  1 jul 2011

  Kijk, dat is nog eens goed geregeld!! Ook ik ben gek op water, maar die frisse WC dat lukt mij niet!! Ik moet genoegen nemen met een kattenbak, maar ….. als ie niet schoon is, heb ik al lang geleden besloten doe ik het er gewoon naast!! Alleen is dat nog nooit voor gekomen, die vrouw van me heeft met goed door!
  Groet van kater Pedam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 jul 2011 door in Korte verhalen, Poëzie en proza en getagd als , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: