Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Waterfiets

 

Een goede vriend had op zijn MSN de volgende uitspraak van Herman Finkers staan;

Op elk woordje rijmt wel iets.
Behalve dan op waterfiets,
Op waterfiets rijmt niets.

En dan kan ik het niet laten ;-)) want op waterfiets rijmt wel degelijk iets, kijk maar naar mijn net gecomponeerde, ietwat internationaal getinte gedichtje;

Kom ik voor mijn waterfiets
op de kade,
staat er niets!
Wat een schade.

waterfiets

Gevonden op het geheugen van Nederland.                                                                                                             René Savard doet een poging om het Kanaal over te waterfietsen.                                                                 Op de foto neemt hij afscheid van Mistinguett (artiestennaam van Jeanne Bourgeois), die het vertreksein geeft aan de Seine in Parijs.                                                                                                                    Frankrijk 1930. Fotograaf onbekend.

3 reacties op “Waterfiets

 1. Jokezelf
  18 juli 2011

  Klapperdeklapklapklap staande ovatie! Ik ga hem doorspelen aan die oude vriend van mij, want ik vind je rijm heel goed gelukt. Punt is alleen dat het ging om het hele woord – waterfiets – vandaar mijn staat er niets. Jouw dat is Diets komt een beetje in de buurt, maar toch niet helemaal ben ik bang.

  Like

 2. Plato
  18 juli 2011

  Ik heb het ook geprobeerd en dan niet uitsluitend met iets en niets. Want dat is nu al gedaan

  Ik houd zo van een waterfiets
  Maar ja ik heb geen geld
  Ik dacht: als ik er eentje biets
  Desnoods zelfs met geweld…

  …dan reis ik heel de wereld door
  Al met mijn waterfiets
  Maar ‘k ben er toch te eerlijk voor
  En dan doe je dus niets.

  Nu lees ik, staande in de bus
  Van Veldeke, dat is Diets.
  En denk weemoedig, hangend aan de lus
  Aan een rode waterfiets.

  Plato

  Like

 3. Aline
  16 juli 2011

  Inderdaad op alles rijmt wel iets… Ze;f het voorbeeld rijmde… 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 juli 2011 door in Humor.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: