Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Huis kwijt

zozgifjeIk Zeur graag Op Zaterdag. Het liefst over het feit dat web-log.nl nog steeds geen weblog.nl is. Althans; technisch gesproken is web-log.nl natuurlijk al wel weblog.nl, maar de blogs zijn er nog niet, enige tekst is ver te zoeken, foto’s zijn ergens in Amerika achter gebleven en de webloggers zelf zijn helemaal nog niet terug. Die zijn verspreid over internet aan het mopperen over de migratie. Daarover zeuren heeft natuurlijk geen enkele zin, al vind ik het onbegrijpelijk dat er in deze IT-tijd zoiets mis gaat. Je zou bijna denken dat de vele meters tekst die al die bloggers in de afgelopen jaren geproduceerd hebben, er met de hand weer terug ingezet worden. Maar je hoort mij niet klagen, want het is zo al erg  genoeg. En een tijdelijk blog is óók een blog, dus mijn oplossing is in principe voorhanden.

Toch ben ik mijn dagelijkse routine kwijt, nu mijn vaste stekkie tijdelijk weg is. Ik zit vaker op Twitter en Facebook om te kijken of webstreepjellog al nieuws heeft en houd mij veel vaker bezig met onbenullige klusjes en het checken van de mail. Uiteraard schrijf ik gewoon verder, zelfs zonder tijdelijk blog, en ik zou alvast kunnen beginnen met het uiterlijk van het ooit bij weblog.nl opnieuw te verschijnen ‘oude’ blogje, maar dat werkt zo niet bij mij; ik moet het concreet voor ogen hebben. Dus al met al ben ik al een paar weken een tikkie van de rel.

Het voelt als een verkeerd gelopen verhuizing: je zit te wachten op de verhuiswagen die maar niet wil komen. En als hij eenmaal is gearriveerd, zijn de dozen er niet bij. Geen idee waar ze gebleven zijn. Hebben ze de dozen achterhaald, dan staat alles door elkaar, zodat je niks op de juiste plek kan zetten en je de hele dag heen en weer loopt voor de verkeerde spullen in de verkeerde kamer. Je kijkt naar buiten en je er niks. Je kennissen en vrienden spreek je alleen af en toe door de en via Twitter. Treurig!

Blèr…. ik wil terug naar huis. 

Zeuren op zaterdag was ooit een initiatief van Melody

12 reacties op “Huis kwijt

 1. Ria
  15 september 2011

  Volgens mij hebben we allemaal hetzelfde gevoel, niet alleen de routine maar ook de verbondenheid mis ik erg. Maar ik ben er sinds gisterenavond weer bij ,nu op http://speedy31.wordpress.com.

  Like

 2. minoesjka2
  4 september 2011

  Wat herkenbaar zeg!! Inderdaad, je bent je routine kwijt, ook met een tijdelijk plekkie!

  Maar, zal het, als “alle dozen zijn uitgepakt” weer gaan voelen als thuiskomen??
  Hoop dat we dat snel zullen gaan ervaren.

  Like

 3. Aline
  4 september 2011

  Heel mooi, en een tijdelijke huisvesting zal nimmer zo lekker voelen als je eigen huis…

  Like

 4. Fred van der Gon Netscher
  4 september 2011

  Tijdelijk blog… Dat kan dus inderdaad. Ga dat ook maar doen nu, wachtend op betere tijden. Mooi verhaal, het geeft de gevoelens van heel wat weblog.nl-ers weer!

  Like

 5. Noelle52
  4 september 2011

  Snap precies wat je bedoelt dacht na de vakantie nu is het wel over, stiekem tijdens de vakantie nog een keer gekeken maar nee nog niet toen ik thuis kwam. En snap wel dat ze hard werken maar jammer is het wel, het is toch een stukje van je dagelijkse routine, tenminste bij mij wel.
  Heb nog wel een back up op http://blog.seniorennet.nl/noelle52/ dus daar ben ik nu maar even weer begonnen tot het weer zover is…….

  Like

 6. hanneke
  3 september 2011

  ik heb zin om te slaan! 😦

  Like

 7. adinda51
  3 september 2011

  Ontheemd Joke…..
  Wirrewarrewoerig…..

  Zwarte drop
  Noppenkop
  Draadgevlochten narrekippen…..

  Zippezop……
  Kop weer op….
  Zuchtvlucht

  Like

 8. Bart
  3 september 2011

  Ja, ontheemd voel je je, ik ken het nog van de bijna twee weken dat het VKblog ons op de stoep liet staan, zonder blogs…
  Sterkte Joke, en van mij mag je hier best over zeuren op zaterdag hoor, met het volste recht…

  Like

 9. Melody
  3 september 2011

  snikkerdesnikkkk blrrreeeereeen woeehoeehaaaaaaa ik ookkkkkk meeee mahaaaaaaaaaaaammmmmmmm

  Like

 10. Pingback: ♫ Z (euren) O (p) Z (aterdag) ♫ «

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 3 september 2011 door in Ooit actueel, Z.O.Z. en getagd als , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: