Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Schemerlamp

Ik wil de hele dag al schrijven; een column, een verhaal, teksten voor mijn website. Maar dat lukt niet omdat ik aan het grutten ben. Facebook (2x), Hyves (2x) en Twitter (2x) bekijken en erop reageren. Verschillende kopfoto’s en achtergrondjes uitproberen bij Wordpress. De pagina’s van mijn werkwebsite (die nog steeds niet klaar is) opnieuw ontwerpen. De updates van webstreepjelog nakijken op spetterend nieuws (niks). Mail checken (Casema, Ziggo, 2 x Hotmail, 2 x Gmail, mijn werkmail), die beantwoorden, onderzoekjes en vragenlijstjes invullen van Euroclicks, Opinionbar of IntomartGFK. En daarna opnieuw een ronde of er al nieuwe berichten of verse mails zijn.

Het is gewoon verslavend. Vanmiddag heb ik al geprobeerd om te stoppen. PC uit. Wèg uit mijn werkkamer, thee zetten en de krant lezen. Daarna eten koken, opeten, weer de krant en om zeven uur; hup nog even naar beneden, want ik zou een stukje schrijven.
En weer laat ik me afleiden door alles wat ik hierboven al de hele dag heb zitten doen. Voor mijn gevoel niks. Wat meteen niet waar is, want de achtergrond van het WordPressblog van mijn huspup is mooier geworden. En ik heb er een stukje op gezet, waarmee zijn nieuwe website weer wat aandacht krijgt. Daarbij heb ik wèl al mijn mail gelezen + de blogjes bekeken van mijn schrijfmaatjes èn de mij toegestuurde blogs van de OBA, en hier en daar wat commentaar gegeven. Dus…

plaatje van internet

Máár – ik kom niet toe aan mijn eigen schrijfsels. Hèb ik eindelijk een beetje tijd, gebruik ik die voor van alles en nog wat, behalve voor mezelf. Wat niet waar is, want ik kan juist grutten omdàt ik vrij ben. En die mails zijn tenslotte aan mij gericht. Maar het voelt alsof ik die tijd niet aan mezelf besteed, omdat er geen teksten uit mijn vingers komen (behalve dit stukkie, dat dan weer wel).

En ondertussen wèl allerlei ideeën hebben. Gèk word ik ervan, want ik schrijf ze niet op. En als ik dat wel doe, gaat het in steekwoorden die ik dan later weer niet terug kan lezen. System overload, dat is het een beetje. Hoe kom ik hier van af? Heb ik writer’s block of zit ik gewoon een beetje te tutten?

8 reacties op “Schemerlamp

 1. Gelukspoppetje
  9 november 2011

  een late reactie, want dit stukje schreef je al in september, ik was wat aan het rondkijken en dit verhaal vond ik zo herkenbaar. Vreselijk ik zit soms de hele dag voor de PC van alles te doen, emails lezen en beantwoorden, te bloggen, te surfen, hier en daar wat te schrijven en dan komt mijn man thuis:
  (let wel: het was mijn enige vrije dag die week)
  “en nog wat leuks gedaan vandaag?”
  “eh, ja”

  “vertel, vertel”

  met het schaamrood op mijn kaken….:
  “ik zat de hele dag naar de monitor te staren…”

  Heb ik nu echt niets beters te doen?

  als ik naar bed ga, baal ik als een stekker…

  nog niets geschreven, waar is mijn inspiratie?

  Like

 2. ejw
  23 oktober 2011

  Herkenbaar..Soms die onrust dat je moet schrijven. Dan weer heb je aan een goede openingszin genoeg. Iets van binnen neemt het over. Dat zijn de stukjes die voor mijn gevoel het beste gelukt zijn.

  Like

 3. jokezelf
  18 september 2011

  Het is het overwegen waard 🙂

  Like

 4. minoesjka2
  17 september 2011

  Nou, ik moet zeggen voor iemand met een writer’s block is de “Schemerlamp” toch een aardig schrijfsel geworden 🙂
  Vanmorgen hoorde ik toevallig een intervieuw met schrijfster Judith Visser. Zij schrijft haar boeken in eerste instantie in een schrift ……… gewoon omdat de pc haar dicipline ondermijnd, te veel afleiding 🙂 Misschien een idee?

  Like

 5. jokezelf
  17 september 2011

  @Hanneke; ik denk dat dit voor veel mensen geldt die van web-log, dan wel VKblog komen en wachten op de migratie. Je bent en blijft toch een beetje je huis kwijt en dus ben je voortdurend aan het zoeken, tot je je draai weer gevonden hebt. Zie de reactie van Aline; lekker in de weer, zo is het 😉 Maar @Melody geen nood hoor – ik heb het best naar mijn zin zo.

  Like

 6. Melody
  17 september 2011

  Jah meis……zo zie je maar, je hebt niet alles in de hand he……….als het niet gaat zoals moet, moet het maar zoals het gaat……… en weet je? Het enige dat eigenlijk echt telt is dat je Geniet ;-))

  Like

 7. Aline
  16 september 2011

  Whaha verhalen komen er bij mij ook nog niet uit mijn handen… maar ik laat me vanmiddag ook door alles en iedereen afleiden… zou even door mijn reader heen gaan… maar blijf steeds op weblogs hangen, en ben van daar aan het loghoppen… kortom, erg leuk want we zijn wel lekker in de weer…

  Like

 8. hanneke
  16 september 2011

  joke: ik ben verbijsterd: net zo’n stukje heb ik in klad op de pc staan!
  wel willen schrijven, maar door allerlei afleidend pc gedoe niet kunnen!

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 september 2011 door in Persoonlijk en getagd als , , , , , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: