Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ro Mogendorff – tekenares pur sang

Website over Ro Mogendorff die prachtige tekeningen maakte. Ik heb er eentje aan de muur hangen – een tekening van een oude vrouw met een mutsje op (waarschijnlijk Maud van Heemstra Whitall, zie het beeld dat Charlotte van Pallandt van dezelfde vrouw maakte) – precies mijn oma.

ro mogendorff

         Ro Mogendorff

Maud Heemstra-Whitall, beeld van Charlotte van Pallandt – 1957

lees verder op Romogendorff.nl

 

BewarenBewaren

4 reacties op “Ro Mogendorff – tekenares pur sang

 1. jokezelf
  18 september 2011

  Dat was natuurlijk ook Sjeng – op zijn blog staan stukjes uit het leven van zijn vader èn hij is “proud member of oba”. Hij is bezig met een website met een compleet overzicht van het toneel- en regisseurswerk van Albert + zijn (niet zo bekende) schilderwerk, waaronder de toneeldecors die hij heeft ontworpen en geschilderd. Om de website te promoten en om nieuwe toevoegingen te melden, plaatst hij af en toe iets van de site op het blog. Ikzelf heb er een paar keer iets van overgenomen, net als dit trouwens, dus wat je over Albert van Dalsum via oba hebt gezien, kan ook van mij geweest zijn.

  Like

 2. johanhvd
  17 september 2011

  Ja, de flits in het beeld is wel jammer. Maar ach, als volleerd fotografe kan Joke zelf dat 1,2,3 verhelpen… 🙂

  Overigens zie ik dat Sjeng de zoon van Albert is. Een tijdje terug zag ik via Oba een paar keer iets verschijnen over Albert van Dalsum. Wie de auteur was weet ik niet meer. Ik wilde gaan kijken, maar zoals vaker gebeurd, vergeten.

  Like

 3. Beukmans
  17 september 2011

  Jammer dat je een flits hebt gebruikt, prachtige tekening!

  Like

  • jokezelf
   17 september 2011

   Ja, prachtige tekening h? Ik werd er meteen verliefd op toen ik hem zag. Dat van die flitser is eigenlijk wel een beetje dom, maar ik had er eerst al moeite mee om mijn toestel opgestart te krijgen en toen kreeg ik geen beeld en daarna stond hij op automatisch en wist ik niet meer hoe ik die flitser eraf kon krijgen (hoezo fotografisch geheugen?). Maar je hebt helemaal gelijk; ik ga de foto overnieuw maken en hem hier opnieuw plaatsen.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 september 2011 door in Beeldende kunst en getagd als , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: