Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ik ben niet tegen Wílders! Ik ben tegen de onbeschóftheid van Wilders!

Onderstaand schuingeciteerd blog heb ik gereblogt via Assyke en ik ben het volledig met haar eens.

Lang zijn we met zijn allen stil geweest. Bang waren we of murw of we dachten het waait wel over. Ondertussen had een Volksdemagoog volledige speelruimte en was er geen enkele speler die hem kon, durfde of wilde stoppen. Zijn we allemaal monddood gemaakt door één enkele Man? Nog geen paar maanden geleden zaten we aan de buis gekluisterd, ademloos kijkend hoe arabische jongeren het op durfden te nemen tegen Despoten die geen tegenspraak dulden. Deze Despoten hebben de grondwet zo aangepast dat ze alleenrecht van Spreken hebben. Laten wij het ook zo ver komen dat slechts één man het voor het zeggen heeft? We leven met zijn allen in een Democratie. Nog wel. Laten we daar alsjeblieft gebruik van maken. Op Facebook is een groep gestart met als titel: Tegen de onbeschoftheid van Wilders ! Sluit je aan! Hoe meer leden, hoe meer stemkracht!

wilders by joop.nlMijn mening; die man argumenteert niet, die scheldt en zeikt mensen af, waardoor ze stil vallen van verbijstering en geen weerwoord meer hebben. Het is onbeschaafd, onbeschoft en een parlementariër onwaardig. Dit is proberen te winnen om het winnen, schelden om de boventoon te kunnen voeren, anderen af te troeven en op die manier de baas te kunnen worden. Het is de machteloosheid van een man zonder argumenten. Ik heb me inmiddels aangesloten bij de Facebook groep.

Ook op andere plaatsen wordt druk gediscussieerd over de idioterie van debatteren waarin het niet gaat over inhoud maar over hoe je elkaar zo grof mogelijk van repliek dient. Zie bijvoorbeeld de column van Nico Dijkshoorn op nujij.nl

33 reacties op “Ik ben niet tegen Wílders! Ik ben tegen de onbeschóftheid van Wilders!

 1. Catharina
  23 september 2011

  Wilders is alleen maar uit op ruzie en chaos. Ik moet bijna kotsen van die man, EN van allen die hem steunen.

  Like

  • P.H.M.van de Kletersteeg
   23 september 2011

   Is niet juist.Maar wat hij wel doet: hij neemt in het parlement wraak voor achterbaks gezeik over hem buiten het parlement.
   degenen die hem steunen in deze is ook de kamervoorzitter….en 6 millioen anderen; al dan niet openlijk.

   Like

 2. platoonline
  23 september 2011

  Wat mij betreft is met deze reactie de zwakzinnigheid van Kletersteeg bewezen. Ik heb gisteren de hele dag naar de discussie geluisterd. En, meneer of mevrouw Kletersteeg, ik heb Wilders de hele dag niets tot bijna niets zien bijdragen aan de discussie. De hele dag hield hij zijn mond.
  Vraagje, Kletersteeg: wat hebben we aan een parlementslid die geen enkele inhoudelijke inbreng heeft.
  Daarna ging Wilders schelden. Op Cohen, die wel degelijk inhoudelijke inbreng had, op Rutte, die zich met verve verdedigde (ik zeg dit hoewel hij niet van mijn partij is) en op Erdogan (die niet mijn vriend is maar het is bijzonder ontactisch een anders staatshoofd te beledigen. Doe dat nog een paar keer elders en je mag nergens meer komen).

  Wilders zit daar dus om af te zeiken en electorale winst te behalen bij dat deel van het volk dat ook alleen maar zit te zeiken. Bij Kletersteeg bijvoorbeeld. Dat worden moeilijke tijden voor Nederland als de slappe dwergpoedels van deze maatschappij de macht gaan grijpen. Ik zie het al gebeuren dat ze, al scheldend, de belasting verhogen voor mensen die zinnige dingen zeggen. Ik zie ze al roepen om de sterke man. Ik zie ze al iedereen met een kleurtje over de grens werken. En uiteindelijk zie ik ze allemaal stikken in hun eigen politiek domme slijm.

  Dag Kletersteeg.

  Like

  • P.H.M.van de Kletersteeg
   23 september 2011

   Je moet ook je groene pilletje slikken hoor, anders aten die mannen in witte jassen je niet meer uit de isoleer

   Like

 3. Herman
  23 september 2011

  Zo is Wilders ook niet tegen Moslims, alleen maar tegen de Islam

  Like

 4. gerbelmerGer Belmer
  23 september 2011

  Niet op reageren Lena! De mafkees Wilders gedijt alleen als-ie mensen op de kast kan jagen. Zoals Rutte het ongeveer bedoelde: ‘Blijf zitten waar je zit als hij een stuk rood vlees in de arena gooit.’
  Maak van Wilders een roepende in de woestijn. Hopelijk wordt-ie daar opgewacht door een stel extremistische moslims.

  Like

  • Jokezelf
   23 september 2011

   Ik ben bang dat geen van beide strategieën helpt. Wilders heeft niets te verliezen, want hij heeft al geen privé leven meer.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 september 2011 door in Politiek en samenleving en getagd als , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: