Ik ben niet tegen Wílders! Ik ben tegen de onbeschóftheid van Wilders!

Onderstaand schuingeciteerd blog heb ik gereblogt via Assyke en ik ben het volledig met haar eens.

Lang zijn we met zijn allen stil geweest. Bang waren we of murw of we dachten het waait wel over. Ondertussen had een Volksdemagoog volledige speelruimte en was er geen enkele speler die hem kon, durfde of wilde stoppen. Zijn we allemaal monddood gemaakt door één enkele Man? Nog geen paar maanden geleden zaten we aan de buis gekluisterd, ademloos kijkend hoe arabische jongeren het op durfden te nemen tegen Despoten die geen tegenspraak dulden. Deze Despoten hebben de grondwet zo aangepast dat ze alleenrecht van Spreken hebben. Laten wij het ook zo ver komen dat slechts één man het voor het zeggen heeft? We leven met zijn allen in een Democratie. Nog wel. Laten we daar alsjeblieft gebruik van maken. Op Facebook is een groep gestart met als titel: Tegen de onbeschoftheid van Wilders ! Sluit je aan! Hoe meer leden, hoe meer stemkracht!

Mijn mening; die man argumenteert niet, die scheldt en zeikt mensen af, waardoor ze stil vallen van verbijstering en geen weerwoord meer hebben. Het is onbeschaafd, onbeschoft en een parlementariër onwaardig. Dit is proberen te winnen om het winnen, schelden om de boventoon te kunnen voeren, anderen af te troeven en op die manier de baas te kunnen worden. Het is de machteloosheid van een man zonder argumenten. Ik heb me inmiddels aangesloten bij de Facebook groep.

Ook op andere plaatsen wordt druk gediscussieerd over de idioterie van debatteren waarin het niet gaat over inhoud maar over hoe je elkaar zo grof mogelijk van repliek dient. Zie bijvoorbeeld de column van Nico Dijkshoorn op nujij.nl

33 gedachten over “Ik ben niet tegen Wílders! Ik ben tegen de onbeschóftheid van Wilders!

 1. Er viel iets weg in mijn reactie. Maar ik denk dat het zo ook wel duidelijk is.

  Wat mij betreft: ik heb hier mijn best gedaan. Ik ga weer over tot de orde van de dag.

 2. Blijft mijn vraag: is van der Kletersteeg in staat om een zinnig argument te geven ten voordele van de heer Wilders. Ik heb de hele dag gekeken en geluisterd. En ik heb de mening van Wilders over de meeste onderwerpen niet gehoord. Ik heb hem wel horen zeggen dat Turkije uit de NAVO moet en dat de meeste vervelende jongetjes in Nederland van Marokkaanse afkomst zijn. En dan druk ik me nog genuanceerd uit.

  Waar blijft dus de mening van de heer Wilders over: onderwijs, gezondheidszorg, financiën (behalve dan dat men Griekenland snoeihard moet aanpakken), vervoer, natuur en millieu en andere besproken zaken? Ik zal het u zeggen: hij sprak zich er niet over uit maar tekende poppetjes (altijd leuk als de camera zo dichtbij kon komen).

  De heer Wilders was er echter als de kippen bij om zijn collega’s een sneer te geven en nadat hij de boel op stelten de zielepiet uit te hangen.

  Aan u het woord Kletersteeg. Het moet toch mogelijk zijn om er een behoorlijk verhaal van te maken. Zo niet, dan beschouw ik onze discussie als gesloten. We kunnen niet eindeloos doorgaan.

 3. De verworvenheden die nu worden afgebroken zijn opgebouwd in de jaren 60-70.
  Dat GW als deel van het regeerakkoord daar niet tegen stemt, is geen goede zaak.

  Maar daar ging het niet over.

 4. Argument is simpel.
  De gebezigde woorden van Wilders waren niet beledigend of onacceptabel voor de kamer.Dat zegt ook de voorzitster van de kamer.
  ook de uitdrukking van “doe even normaal” is een normale uitdrukking is algemeen taalgebruik.
  het parlement is geen betere sociale omgeving dan een kroeg; derhalve is normaal taalgebruik acceptabel.

  Toegegeven, GW had wat vriendelijker kunnen zijn, maar zijn zijn tegenstanders dat tegen hem?
  ——-
  En je doet hetzelfde met mij.
  Je zegt er niks van dat ik beledigd wordt, en reageer ik zeg je daar wat van.
  Vreemd….

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%