Heerlijk weer!

Volgens zeggen is het de eerste twee dagen van oktober vaak verschrikkelijk weer. Er valt regen, de zon is niet te zien en het waait. Kortom, herfst op zijn allerbelabberdst. Maar komend weekeinde, 1 en 2 oktober, wordt voor een groot deel van noordelijk Europa zomers. Er kunnen zelfs records worden gebroken qua temperatuur. Het KNMI zegt dat dit wordt veroorzaakt door “een hogedruksysteem dat vast lijkt te liggen boven Centraal Europa”. Dat hogedrukgebied voert warme lucht aan uit het gebied rond de Middellandse Zee. En daardoor hebben we dit weekend de heerlijkste temperaturen die Nederland en België sinds lange tijd mogen meemaken. Het oude record in Nederland staat op 1 oktober 1908, toen het 24,1 graden werd. Vandaag en dit weekend gaan we waarschijnlijk door de 25 graden heen en zijn het officieel zomerse dagen.
Lekker lekker! Waar hebben we het aan verdiend?
(Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden; hint: die slechte zomer van het afgelopen jaar. Ze hebben daarboven iets goed te maken denk ik ;-)).

Bij de weg; Dat slechte weer in oktober klopt niet helemaal, want mijn moeder (dit jaar 81), heeft heel vaak haar verjaardag op 6 oktober nog in de tuin kunnen vieren. Dus zó ongewoon is dit weer in oktober nou ook weer niet.

12 gedachten over “Heerlijk weer!

  1. Ik kan me zelfs herinneren dat ik mijn verjaardag, eind oktober een keer in een jurkje met korte mouwen heb gevierd ………… nee, uitzonderlijk is het niet ………… maar wel heeeeel erg lekker 😉

    1. Ik vind het erg lief van haar! En ik vond haar al zo’n schatje (als ik dat van haar mag zeggen tenminste). Echt een verlies dat ze overleden is, maar ja niemand heeft het eeuwige leven – ook grote schrijfsters niet.

  2. Ik geniet er volop van en het is waar hoor mijn zoon is op 10 oktober geboren en toen was het ook 21 graden en ook veel verjaardagen dat het prachtig weer was en al het grut lekker buiten kon spelen toen hij kleiner was……….

  3. kunnen we dat hogedruk gebied niet vastplakken?
    geniet van dit zomerse herfstweekend, joke!

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: