Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Heerlijk weer!

Volgens zeggen is het de eerste twee dagen van oktober vaak verschrikkelijk weer. Er valt regen, de zon is niet te zien en het waait. Kortom, herfst op zijn allerbelabberdst. Maar komend weekeinde, 1 en 2 oktober, wordt voor een groot deel van noordelijk Europa zomers. Er kunnen zelfs records worden gebroken qua temperatuur. Het KNMI zegt dat dit wordt veroorzaakt door “een hogedruksysteem dat vast lijkt te liggen boven Centraal Europa”. Dat hogedrukgebied voert warme lucht aan uit het gebied rond de Middellandse Zee. En daardoor hebben we dit weekend de heerlijkste temperaturen die Nederland en België sinds lange tijd mogen meemaken. Het oude record in Nederland staat op 1 oktober 1908, toen het 24,1 graden werd. Vandaag en dit weekend gaan we waarschijnlijk door de 25 graden heen en zijn het officieel zomerse dagen.
Lekker lekker! Waar hebben we het aan verdiend?
(Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden; hint: die slechte zomer van het afgelopen jaar. Ze hebben daarboven iets goed te maken denk ik ;-)).

Bij de weg; Dat slechte weer in oktober klopt niet helemaal, want mijn moeder (dit jaar 81), heeft heel vaak haar verjaardag op 6 oktober nog in de tuin kunnen vieren. Dus zó ongewoon is dit weer in oktober nou ook weer niet.

12 reacties op “Heerlijk weer!

 1. minoesjka2
  1 oktober 2011

  Ik kan me zelfs herinneren dat ik mijn verjaardag, eind oktober een keer in een jurkje met korte mouwen heb gevierd ………… nee, uitzonderlijk is het niet ………… maar wel heeeeel erg lekker 😉

  Like

 2. artafterallart
  1 oktober 2011

  het is een kado
  van Hella, haar deal om uit
  de tijd te komen _0_

  Like

  • jokezelf
   1 oktober 2011

   Ik vind het erg lief van haar! En ik vond haar al zo’n schatje (als ik dat van haar mag zeggen tenminste). Echt een verlies dat ze overleden is, maar ja niemand heeft het eeuwige leven – ook grote schrijfsters niet.

   Like

 3. Noelle52
  30 september 2011

  Ik geniet er volop van en het is waar hoor mijn zoon is op 10 oktober geboren en toen was het ook 21 graden en ook veel verjaardagen dat het prachtig weer was en al het grut lekker buiten kon spelen toen hij kleiner was……….

  Like

 4. hanneke
  30 september 2011

  kunnen we dat hogedruk gebied niet vastplakken?
  geniet van dit zomerse herfstweekend, joke!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 september 2011 door in Natuur en milieu en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: