Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Heerlijk weer!

Volgens zeggen is het de eerste twee dagen van oktober vaak verschrikkelijk weer. Er valt regen, de zon is niet te zien en het waait. Kortom, herfst op zijn allerbelabberdst. Maar komend weekeinde, 1 en 2 oktober, wordt voor een groot deel van noordelijk Europa zomers. Er kunnen zelfs records worden gebroken qua temperatuur. Het KNMI zegt dat dit wordt veroorzaakt door “een hogedruksysteem dat vast lijkt te liggen boven Centraal Europa”. Dat hogedrukgebied voert warme lucht aan uit het gebied rond de Middellandse Zee. En daardoor hebben we dit weekend de heerlijkste temperaturen die Nederland en België sinds lange tijd mogen meemaken. Het oude record in Nederland staat op 1 oktober 1908, toen het 24,1 graden werd. Vandaag en dit weekend gaan we waarschijnlijk door de 25 graden heen en zijn het officieel zomerse dagen.
Lekker lekker! Waar hebben we het aan verdiend?
(Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden; hint: die slechte zomer van het afgelopen jaar. Ze hebben daarboven iets goed te maken denk ik ;-)).

Bij de weg; Dat slechte weer in oktober klopt niet helemaal, want mijn moeder (dit jaar 81), heeft heel vaak haar verjaardag op 6 oktober nog in de tuin kunnen vieren. Dus zó ongewoon is dit weer in oktober nou ook weer niet.

Delen

12 reacties op “Heerlijk weer!

 1. koekjeerbij
  8 okt 2011

  Net een beetje te laat maar nog van harte gefeliciteerd met je moeder.
  Dit weer is gewoon een cadeautje, al was het vandaag wel erg nat!

 2. Plato
  4 okt 2011

  Inderdaad, oktober is wel vaker mooi, net als april. Maar de spoorwegen heeft weer een reden voor vertraging. Blaadjes op de weg. Joepie.

 3. Aline
  2 okt 2011

  Het was vandaag ook super, en ik hoop dat het zo nog een paar dagen blijft… al ben ik dan wel minder bij de pc te vinden… en geniet ik zoveel ik kan… 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 sep 2011 door in Natuur en milieu en getagd als , , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: