Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Dat is schrikken!

LA DOUCE FRANCE OP HET DORPSPLEIN

Dit zeswoordenverhaal heb ik geschreven voor mijn rubriek
zes woorden met beeld. Het thema is deze keer VREEMD.
Wil je ook meedoen? Klik hier voor de uitleg.

19 reacties op “Dat is schrikken!

 1. Trees
  5 december 2011

  Nou zeg, hoe komt die Eiffeltoren nou naast de kerktoren, echt vreemd ja… Maar die had je natuurlijk al in de hoofd toen je het woord bedacht he Joke? 😉

  Like

  • jokezelf
   9 december 2011

   Ja dat zou je bijna denken hè? Maar nee hoor. Ik bedenke mijn thema’s zonder dat ik al iets in mijn hoofd heb. Ik moet dus net zo lang nadenken als ieder ander. Maar in dit geval heb ik niet gedaan wat ik volgens mijn eigen regeltjes eigenlijk wel had moeten doen, namelijk een zes woorden verhaal verzinnen en daar dan een foto bij zoeken. Deze keer heb ik het andersom gedaan; ik heb een foto bij het thema gezocht en daar een zes woordenverhaal bij bedacht. En niet eens zo’n goed verhaal; het is meer een onderschrift geworden. (zie ook mijn reactie bij Jezzebel). Ach ja, soms moet je wat rommelen in de marge, grinn.

   Like

 2. geesjesgedachten
  4 december 2011

  Zeer vreemd!

  Like

 3. Jezzebel
  4 december 2011

  Ik wil toch eens iets zeggen over die 6-word stories.
  Zes woorden op een rijtje is wellicht een zinnetje, maar bepaald nog geen verhaal.
  Wat was het knappe van Hemmingways eerste: “for sale, baby shoes, never worn”?
  In die prachtige 6 schamele woorden wordt een heel verhaal verteld.
  En het spijt me oprecht, maar “La douce France op het dorpsplein” zegt weinig tot niets.
  .

  Like

  • jokezelf
   9 december 2011

   Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Jezzebel. Ik heb me er zelf een beetje met een jantje van leiden af gemaakt. Ik had en heb niet of nauwelijks tijd om te schrijven vanwege mijn ouders en dit vond ik wel een leuk beeld bij mijn eigen thema. Mijn vorige thema had ik zelf ook al niet ingevuld.
   Buiten dat klopt het ook wel dat de oorspronkelijke bedoeling van mijn opdracht een beetje verworden is tot een onderschrift van zes woorden bij een beeld. Als ik weer in wat betere doen ben, ga ik daar beter op letten. Maar tot die tijd, gaat het maar zoals het gaat.
   En als ik dan toch nog even iets tot verdediging van mijn eigen zes woordenverhaal mag aanvoeren; ik kan er zelf toch wel een beetje romantisch verhaal van maken. Toegegeven, literair is anders, maar ach, je hebt ook belleterie ;-).

   Like

 4. Marja
  4 december 2011

  Geweldig!

  Like

 5. Annet Lemaire
  4 december 2011

  Er is maar weinig dat ik vreemd vind:)

  Like

 6. Dieneke
  4 december 2011

  komt het door de wind?héél vreemd

  Like

 7. Melody
  4 december 2011

  de fata morgana maakt beide torens scheef 😉

  Like

 8. hanneke
  4 december 2011

  heul vreemd!

  Like

 9. Marion Driessen
  4 december 2011

  De Eiffeltoren van Pisa 😀 Leuk Joke!

  Like

 10. Pingback: Zes woorden met beeld – thema VREEMD | Jokezelf

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 december 2011 door in Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 171 andere volgers

%d bloggers liken dit: