Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zes woorden met beeld – vrij thema

Iedere veertien dagen vind je hier op zondag een thema voor
zes woorden met beeld (een alternatieve six word story).

Vanwege de eerste dag van het nieuwe jaar, nu eens geen opgegeven thema, maar eigen fantasie. Deze jeer is het onderwerp dus helemaal vrij.

Wat moet je doen: schrijf een compleet verhaal in precies zes woorden en voeg daar een afbeelding bij die past bij het verhaal. Het moet wel een echt verhaal zijn, dus niet alleen een titel of een onderschrift bij de foto. Er moet drama in zitten, liefde, geluk of verdriet. Kortom, als je die zes woorden leest, moet je het hele verhaal in één keer begrijpen.
Voorbeeld; Ernest Hemingway schreef ooit; “For sale; baby shoes, never worn.” (Te koop; baby schoentjes, nooit gedragen). Het verhaal dat in deze zes woorden zit omvat veel; vreugde om het verwachten van een kind, maar ook angst en spanning of het kind het wel zou redden, alsook het verdriet om het verlies van de baby. Dit verhaal is kortom; een compleet drama, gevangen in zes woorden.

Hoe gaat het dan verder? Zet je zes-woorden-verhaal in je eigen blog en plaats de link erheen in het reactieformulier hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Artafterallart   Melodymusic  Waterjuffer   ingrindvandenbergh  mariondriessen     Sander Miervet     Marja   Waterjuffer2  minoesjka2   Dé Soli   Hanneke  svara    Plato   assyke   voetje    Gelukspoppetje   Geesjesgedachten   Staartje    Smijling  Aline   Annet   inuzz

Zes woorden zonder beeld;
Reine jRagolo; Verlicht met je beide ogen dicht
Ina Dijstelberge; In zes woorden, een gelukkig nieuwjaar

Doe je ook mee?

————————

Hier vind je links naar zeswoordenverhalen over eerder opgegeven thema’s

Zondag 15 januari vind je op deze plek een nieuw thema voor een verhaal van zes woorden met beeld.

50 reacties op “Zes woorden met beeld – vrij thema

 1. Reine jRagolo
  1 januari 2012

  Gelukkig Nieuwjaar.

  Verlicht met je beide ogen dicht.

  Like

 2. Dieneke
  1 januari 2012

  aardig compleet verhaal denk ik http://waterjuffer2011.blogspot.com/

  Like

  • jokezelf
   1 januari 2012

   Jouw verhaal begrijp je meteen – althans met het beeld erbij – Zonder beeld wordt het wat moeilijker te begrijpen en dat was eigenlijk wel de bedoeling; een compleet verhaal in zes woorden, met een afbeelding die terugslaat op dat verhaal. Toch vind ik het geheel erg de moeite waard.

   Like

 3. ♫ Mel☺dy ♫
  1 januari 2012

  Een vrij thema…..mag wel vrij ingevuld toch 😉

  http://melodymusic.weblog.nl/dieren/adoptie-emmen/

  Like

  • jokezelf
   1 januari 2012

   Een vrij thema mag zeker vrij worden ingevuld, als je je maar houdt aan de voorwaarden; een compleet verhaal in zes woorden. En bij jou geldt hetzelfde als bij artafterallart; het zijn zes woorden, het is een prachtig beeld, maar het zit geen volledig(dieren)verhaal in de zin van een roman of een novelle of iets dergelijks. Het is wel een oproep om geld te doneren, dat is duidelijk. Dus vanwege het goeie doel zet ik het er hierboven toch bij.

   Like

 4. artafterallart
  1 januari 2012

  Meteen mijn blog ervoor aangepast:
  http://artafterallart.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=1333&action=edit

  ps
  een flonkerend 2012

  Like

  • jokezelf
   1 januari 2012

   Hoi Marius, leuk dat je je blog er meteen voor hebt aangepast, maar naar mijn gevoel moet de gemiddelde lezer eerst verder lezen om te begrijpen waar die zes woorden over gaan. Er staan zeker zes woorden en het is een heel mooi beeld wat je daar geschapen hebt, maar ik heb zelf ook eerst moeten doorklikken voordat ik het doorhad. Dus eigenlijk voldoe je niet helemaal aan de voorwaarden van zes woorden met beeld. Maar ja, het beeld is erg mooi en jouw verhandeling is uitermate interessant, dus ik wil het mijn lezers niet onthouden. Vandaar toch maar een linkje 😉

   Like

  • Gelukspoppetje
   3 januari 2012

   ik doe weer eens een keer mee….

   http://gelukspoppetje2.blogspot.com/2012/01/memories.html

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 januari 2012 door in Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: