Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De toekomst; chicklit uit 1947

Geschreven voor zes woorden met beeld, met als thema Chicklit. Schrijf een compleet verhaal voor vrouwen tussen 20 en 30 jaar in precies zes woorden en voeg daar een afbeelding bij die past bij het verhaal. Het moet wel een echt verhaal zijn, dus niet alleen een titel of een onderschrift bij de foto. Er moet drama in zitten, liefde, geluk of verdriet.

Soms zacht, vaak hard en bonkig

26 reacties op “De toekomst; chicklit uit 1947

 1. babbelegoegje
  26 januari 2012

  Net als het leven, Joke, soms zacht, maar ook vaak zo hard en bonkig. Het verlies van een geliefde. Hier zit nu ineens heel veel verdriet in. Ook je moeder wens ik heel veel sterkte toe.

  Like

 2. Marijke
  25 januari 2012

  Joke, ik wens je veel sterkte. Het is heel ingrijpend om je ouders te verliezen. Het hoort bij het leven, maar ook bij de heftige kant ervan. Ik denk aan je.

  Like

 3. Marijke
  25 januari 2012

  Jouw ouders zien er hier zo gelukkig uit, zo vol vertrouwen in de toekomst! Doet me denken aan de tijd toen ik 17 was en mijn aanstaande man 21. Hij sprak toen de romantische woorden: voor ons zal het altijd Lente zijn..
  Daar geloofde ik toen heilig in. Helaas heeft het huwelijk niet lang stand gehouden, maar we gaan nog wel heel goed met elkaar om. Ook al omdat we twee geweldige kinderen hebben gekregen, die inmiddels ook al weer ouders zijn…

  Hoe gaat het nu met je ouders?

  Like

  • jokezelf
   25 januari 2012

   De toekomst heeft hen ingehaald. Mijn vader is op 21 januari jl. overleden. Hij wordt zaterdag 28 januari begraven. Mijn moeder is verdoofd en in de war.

   Like

   • Marion Driessen
    25 januari 2012

    Wat verdrietig, Joke. Gecondoleerd en heel veel sterkte.

    Like

 4. Dieneke
  23 januari 2012

  De foto is zo mooi heerlijk onbezonnen.

  http://waterjuffer2011.blogspot.com/

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 januari 2012 door in Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: