Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Wijvenweek?

Van maandag 12 tot en met zondag 18 maart woedt in ons buurland België voor de tweede keer een Wijvenweek.

In 2008, bij de uitreiking van de bwards (de belgische blog awards – inmiddels ter ziele) bleek dat twee van de drie hoogste vermeldingen naar vrouwen gingen. Meteen werd er geschamperd dat die blogs voornamelijk gingen over vrouwendingen, maar volgens de dames zelf was dat absoluut niet het geval. Er werd over van alles geblogd waar de heren óók over blogden. De dames waren gewoon béter. Daarom besloot een aantal vrouwen om eens een week lang te laten zien hoe ver ze konden gaan in dat roze, in bloggen over vrouwendingen. Wijvenweek was geboren en de vrouwelijkste week ooit in blogland werd een groot succes, met meer dan honderd deelnemende blogs.

Nu komt er dus weer zo’n wijvenweek. Deze keer niet over de glamour, maar over wat daaronder zit. Het hoofdthema is “maskers af”. Want kennelijk wordt er (te) veel geblogd over de glamoureuze kant van het leven. Vaak beschreven onderwerpen zijn onze perfecte en fotogenieke (klein)kinderen, onze geliefde huisdieren, ons fantastisch stijlgevoel, onze geweldige vakanties en ons als een geoliede motor lopend gezin. Behalve dus tijdens deze wijvenweek. Dan gaat het over wat er echt met ons aan de hand is.

De dagthema’s zijn:
Maandag 12 maart – Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten.
Dinsdag 13 maart – Guilty pleasures en kleine kantjes.
Woensdag 14 maart – Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening.
Donderdag 15 maart – Dromendag.
Vrijdag 16 maart – Zelfscensuur.
Zaterdag 17 maart – Het multitaskende superwijf.

Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik ga deze week zeker een poging wagen om te variëren op een of meer van deze ‘maskers af’ thema’s.

Update: helaas is de website opgeheven en vind je artikeltjes van de wijvenweek alleen nog hier en daar op internet met #wijvenweek

11 reacties op “Wijvenweek?

 1. platoonline
  15 maart 2012

  Tja, wijvenweek. Wat zal ik er van zeggen. Ik sta er een beetje buiten. Maar hier ga ik het wel lezen:

  Like

 2. Pingback: Zes woorden met beeld – nog meer dokters? | Jokezelf

 3. Mirjam Kakelbont
  11 maart 2012

  Dan ga ik je blog deze week heel erg goed in de gaten houden!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 maart 2012 door in Humor en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: