Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zelfcensuur


De opdracht was; laat je zelfcensuur voor één keer in het foedraal en praat vandaag openlijk over de dingen die je normaal verborgen houdt en waarvan je vindt dat niemand daar iets mee nodig heeft. Ik heb er serieus over nagedacht, dames van de Wijvenweek, maar ik heb toch maar besloten om te handhaven wat ik aan zelfcensuur heb. Mogelijk zijn veel zaken over mij interessant voor anderen, maar je weet nooit wie het leest of wie ermee aan de haal kan gaan. Het is mij één keer overkomen dat een foto in verkeerde handen is gevallen. Een beetje manipuleren was vervolgens voldoende om die foto met een grote lasterbrief naar iedereen in mijn omgeving toe te sturen; familie, buren, mijn werk. Heel vervelend allemaal en ik heb daar – jaren later – nog steeds psychisch last van.
Dus mijn motto is; je moet jezelf op internet gedegen censureren, want voor je het weet, loop je tegen een onverlaat met verkeerde bedoelingen aan. Wat ik op internet deel met degenen die mijn blogs lezen, moet voldoende zijn. Dus helaas dames van de Wijvenweek 2012; ik ga niet meer tipjes van welke sluiers dan ook oplichten. En ik raad alle deelnemers aan om dat ook niet te doen (en – voor zover je het al wel hebt gedaan, want ik schrijf deze post twee dagen later dan bedoeld – hoop ik dat je het walletje een beetje bij het schuurtje hebt gehouden).

8 reacties op “Zelfcensuur

 1. Pingback: Wijvenweek? | Bouwen met taal

 2. minoesjka2
  22 maart 2012

  Nou, Joke , ik geef je groot gelijk!! Want, als eenmaal iets op het www staat, ziet het er dan maar eens af te krijgen ………….. 😉

  Like

 3. Truus
  20 maart 2012

  Ahhhhhh, wat jammer nou. Ik was er net eens goed voor gaan zitten. ;-(
  Nee hoor, Joke, je hebt groot gelijk. Er zijn te veel kwaadwillende mensen om je hele hebben en houden op het www te gooien.

  Like

 4. Mirjam Kakelbont
  18 maart 2012

  Groot gelijk. Het achterste van je tong laten zien, kan altijd nog. Een mens is al kwetsbaar genoeg.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 18 maart 2012 door in Persoonlijk, Samenleving en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: