Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Rosa’s leven IV

Op een dag was het droomkind op wonderbaarlijke wijze verdwenen. Aan de ene kant was dat een opluchting, maar aan de andere kant bleef ze naar het meisje uitkijken, bang dat het tussen de wal en het schip was gevallen. Ook haar achtervolgers waren weg. Er stonden nu toeschouwers langs de wegen waar Rosa over dwaalde. Tot haar grote verbazing juichten ze haar toe en liepen soms een stukje met haar mee, maar altijd haakten ze onderweg af. Dan werd het hen te koud of te warm, of moesten ze nodig de kinderen uit school halen. En dan liep Rosa alleen verder. Zij had het nooit te koud, of te warm, en kinderen van school halen was niet meer nodig.

Tegen haar pensionering had Rosa, naast haar tweede, ook een derde leven ontwikkeld. Ze had zich het internet snel eigen gemaakt en voelde zich als een vis in het water op datingsites, MSN, op diverse forums, en later ook op Twitter en Facebook.  Daar kon ze zich voordoen als degene die zij had willen zijn, en ze genoot volop van al die verschillende personages die zij verzon en de virtuele vriendschappen die ze er sloot.

Ze schreef dat het een lieve lust was. Na verloop van tijd onderhield ze zeven blogs. Allemaal van verschillende mensen die zij bedacht had en tot leven gebracht. Soms wist ze niet helemaal zeker of zij nou iets zelf had gezegd of dat het een van haar personages was geweest en na verloop van tijd liet ze de schrijfsels voor wat ze waren; schrijfsels. Het was het echte leven niet en tegen haar tachtigste verjaardag was haar derde leven het eerste dat uit haar systeem verdween.

Wordt vervolgd

8 reacties op “Rosa’s leven IV

 1. platoonline
  9 juli 2012

  Het was dus realiteit. Tja, dan heeft goede raad geen zin. Ik heb trouwens ook een stuk of wat alter ego’s. Op één blog trouwens. Tja, elke keer als ik ze tot een persoon wil samenvoegen gaan ze sputteren. Joke zeg daar nou eens wat van. Waarom luisteren ze toch niet zo goed meer naar mij 😉

  Like

 2. jokezelf
  7 juli 2012

  @Marja en @Asbloed; dank

  Like

 3. Jezzebel
  5 juli 2012

  Ik geloof er niets van.
  Dat derde leven van de 7, blijft tot de dood lonken.
  De kunst is om het bij elkaar te houden.
  Dus niet 7 blogs schrijven.
  Maar 1, waar je al die stemmen een geluid geeft.
  Dat van jou is.
  .

  Like

  • jokezelf
   7 juli 2012

   Je hoeft het niet te geloven. En je geeft een prima advies, 1 blog waar alle stemmen een plaats krijgen, maar voor deze mevrouw komt dat helaas te laat.

   Like

 4. asbloed
  5 juli 2012

  Mooi.

  Like

 5. hennie van ee
  5 juli 2012

  ze kwam dus van haar verslaving af?

  Like

  • jokezelf
   7 juli 2012

   Als je de verslaving aan het bloggen onder zeven verschillende namen bedoelt, ja daar kwam ze vanaf – ze gaf het op.

   Like

 6. Weer prachtig geschreven.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 juli 2012 door in Dromen, Korte verhalen en getagd als , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 174 andere volgers

%d bloggers liken dit: