Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

The fabulous fifties

Aardig tijdverdrijf, gevonden op internet. Ach ja, een mens moet wat 😉

Achterhaal de nummer 1 single van je geboorteland in de week dat je werd geboren. Zoek het op YouTube, publiceer en maak je niet druk dat iedereen nu je ware leeftijd weet.

De Nederlandse Hitparade wordt pas bijgehouden vanaf maart 1956, dus ik moest – voor mijn geboortenummer 1 hit – op zoek in de American Billboard Best-Selling Pop Singles hitlijst. Dat was op dat moment: Cry van Johnny Ray & the Four Lads. (in 1982 in het Nederlands gepariodeerd door André van Duin in Als je huilt).

Er waren in mijn geboortejaar in Nederland weliswaar nog geen hitlijsten, maar ik heb toch ook maar even gekeken welke Néderlandse zangers toen populair waren. Op mijn zoektocht stuitte ik op muziekblad Tuney Tunes, wiens de lezers dat jaar Eddy Christiani hadden gekozen tot de meest populaire zanger van dat jaar. Hij bleef bovenaan staan tot 1956. Vijf jaar ongeslagen aan de top. Kom daar nog maar eens om in Nederland.

Andere populaire artiesten waren toen: The RamblersHeleentje van Capelle Orkest Zonder NaamDe Spelbrekers Bob ScholteJan TrompDe Drie Jacksons en De Chico’s.

Ons meidenbandje; hoe we heetten, ben ik vergeten.

20 reacties op “The fabulous fifties

 1. juffie
  1 september 2012

  Leonard Cohen’s muziek is niet van mijn geboortejaar maar zijn stem klinkt me eindeloos vertrouwd in de oren.
  Helaas ben ik niet naar het live concert dit jaar geweest, iedereen spreekt er euforisch over, of het nou Amsterdam, Gent of Berlijn is.
  Leonard is bijna 78 jaar en als hij niet meer kan optreden dan is er zijn zoon Adam. Luister en geniet van: So Long Marianne…

  Humor en talent een combinatie die hartverwarmend is.

  Like

  • jokezelf
   12 oktober 2012

   Ik vind Leonard ook fantastisch. Ben niet naar zijn concert geweest, maar ik heb wel zijn nieuwe CD gekocht; Old ideas. Mooi, soms wat saai, maar hij blijft the grand old man! Wist niet van zijn zoon Adam. Leuk. Precies zijn vader qua stem.

   Like

 2. lenjef
  25 augustus 2012

  ♪♫♪♫♪

  toen ik ongevraagd geboren ben
  zong Johnny Mercer ‘Personality’, destijds een grote hit
  ik ken die zanger niet maar ‘t staat te lezen zwart op wit
  ‘personality’ zit allicht daarom in mijn sterkste gen

  Graag gelezen, Jokezelf.
  Lenjef ☺

  Like

  • jokezelf
   12 oktober 2012

   Tja, als het zwart op wit staat… 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: