Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

The fabulous fifties

Aardig tijdverdrijf, gevonden op internet. Ach ja, een mens moet wat 😉

Achterhaal de nummer 1 single van je geboorteland in de week dat je werd geboren. Zoek het op YouTube, publiceer en maak je niet druk dat iedereen nu je ware leeftijd weet.

De Nederlandse Hitparade wordt pas bijgehouden vanaf maart 1956, dus ik moest – voor mijn geboortenummer 1 hit – op zoek in de American Billboard Best-Selling Pop Singles hitlijst. Dat was op dat moment: Cry van Johnny Ray & the Four Lads. (in 1982 in het Nederlands gepariodeerd door André van Duin in Als je huilt).

Er waren in mijn geboortejaar in Nederland weliswaar nog geen hitlijsten, maar ik heb toch ook maar even gekeken welke Néderlandse zangers toen populair waren. Op mijn zoektocht stuitte ik op muziekblad Tuney Tunes, wiens de lezers dat jaar Eddy Christiani hadden gekozen tot de meest populaire zanger van dat jaar. Hij bleef bovenaan staan tot 1956. Vijf jaar ongeslagen aan de top. Kom daar nog maar eens om in Nederland.

Andere populaire artiesten waren toen: The RamblersHeleentje van Capelle Orkest Zonder NaamDe Spelbrekers Bob ScholteJan TrompDe Drie Jacksons en De Chico’s.

Ons meidenbandje; hoe we heetten, ben ik vergeten.

20 reacties op “The fabulous fifties

 1. Albert y Mara fotoblog
  24 augustus 2012

  Wij gaan liever terug naar de Sixties. Onze jeugd. De ‘In Memoriam’ op onze log zal jij wel leuk vinden. Mijn geboortejaar is niet interessant.
  Als verzamelaar van muziek uit de periode 1957-1987 heb ik bijna alles op cd, single of LP. Moet nog heel wat nummers in iTunes brengen voor af te luisteren op mijn MacBook Pro en/of iPod.
  Fijn weekend. Saludos de Albert

  Like

  • jokezelf
   25 augustus 2012

   Zeker leuk. Met genoegen gelezen en geluisterd naar Scot McKenzie

   Like

 2. staartje
  24 augustus 2012

  Grappig, ging natuurlijk meteen zoeken. Echt een fiftees nummer. Dit is em http://www.youtube.com/watch?v=uc65rIqfwCw

  Like

 3. Dwarsbongel
  20 augustus 2012

  Ik ben even op zoek geweest op tweb, maar kwam er niet uit. Heb wel ooit een CD gekregen met “20 Original Hit Songs” uit mijn geboortejaar: Frank Sinatra, Irving Berlin, Fats Waller, Sidney Bechet & His New Orleans Feetwarmers, enz. Enkele van de eenregelige wetenswaardigheden: Germans surrender to Russians at Stalingrad, The Pentagon building is completed, Berlin is devastated by 900 tons of R.A.F. bombs, Italy’s leader Mussolini is deposed. Dat ik in dat jaar ben geboren was blijkbaar het vermelden niet waard 😉

  Like

  • jokezelf
   25 augustus 2012

   Tistochwat! Hadden je ouders de roddelpers niet gebeld dan?

   Like

 4. platoonline
  16 augustus 2012

  25 juni 1948: Nature boy van Ned King Cole.
  Wist ik niet. Leuk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: