Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vijftig – gitfjiv 1: Winter

Het wordt tijd dat ik mij weer aan het bloggen ga wijden. Mijn laatste echte blog dateert van 30 november. En daarvóór kwam er ook al niet meer zoveel uit mijn toestenbord. Voorbij! Klaar! Afgelopen! Geen excuses meer.

Om er weer in te komen, begin ik met een nieuw ideetje van Plato;
vijftig-gitfjiv. In 50 woorden het een beweren, en in 50 woorden het tegendeel.

A. Sneeuw.
Getverderrie, wat is het weer koud vandaag. Grijze lucht, sombere wolken, waterig zonnetje, ijskoude noordoostenwind. Niemand maakt zijn straatje sneeuwvrij. En nu dooit het een beetje, dus ik bagger en glibber door de viezige bruine vertrapte smurrie. Terwijl het gisteren overal nog mooi wit was. Winter! Wie verzint zoiets?

B. Sneeuw
Hè, wat een heerlijk weer. Lekkere koude bries. Toegegeven; een grijze lucht en veel wolken, maar ik zie daar warempel een waterig zonnetje doorheen piepen. Jammer, het dooit al een beetje. Ik hoop dat het gauw weer gaat vriezen en sneeuwen. Dan zien de straten er meteen weer fris uit.vijftig-vijftig

Óók meedoen?                                  > klik op het plaatje>>>>

 

25 reacties op “Vijftig – gitfjiv 1: Winter

 1. Gelukspoppetje
  24 januari 2013

  Dus jij bent er ook al een tijd uit geweest, ik ook, een lange tijd, soms een keer een bericht, maar ik heb weinig bij anderen gereageerd. Je moet er toch zo af en toe voor gaan zitten en je moet lekker in je vel zitten dan kun je leuke vrolijke berichten en reacties plaatsen. Wat wel jammer is dat sommigen mij vergeten 😦 zijn en zelfs mijn linkje weer weg hebben gehaald, maar ja eigen schuld dikke bult, uit het oog uit het hart. :-/
  Ik mopper maar wat hoor, ik meen er niets van, voel me alleen even als een lotgenoot omdat jij ook even niet hebt geblogd!

  Like

 2. Platoonline
  22 januari 2013

  Wat fijn dat zoveel lezers je weer weten te vinden. Zie, je doet het allemaal niet voor niets.

  Like

  • jokezelf
   23 januari 2013

   Ja, dat weet ik wel hoor. Ik vind het zelf ook fijn dat ik er weer een beetje ben.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 januari 2013 door in Humor, Natuur en milieu, Psychologie en getagd als , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: