Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vijftig – gitfjiv 1: Winter

Het wordt tijd dat ik mij weer aan het bloggen ga wijden. Mijn laatste echte blog dateert van 30 november. En daarvóór kwam er ook al niet meer zoveel uit mijn toestenbord. Voorbij! Klaar! Afgelopen! Geen excuses meer.

Om er weer in te komen, begin ik met een nieuw ideetje van Plato;
vijftig-gitfjiv. In 50 woorden het een beweren, en in 50 woorden het tegendeel.

A. Sneeuw.
Getverderrie, wat is het weer koud vandaag. Grijze lucht, sombere wolken, waterig zonnetje, ijskoude noordoostenwind. Niemand maakt zijn straatje sneeuwvrij. En nu dooit het een beetje, dus ik bagger en glibber door de viezige bruine vertrapte smurrie. Terwijl het gisteren overal nog mooi wit was. Winter! Wie verzint zoiets?

B. Sneeuw
Hè, wat een heerlijk weer. Lekkere koude bries. Toegegeven; een grijze lucht en veel wolken, maar ik zie daar warempel een waterig zonnetje doorheen piepen. Jammer, het dooit al een beetje. Ik hoop dat het gauw weer gaat vriezen en sneeuwen. Dan zien de straten er meteen weer fris uit.vijftig-vijftig

Óók meedoen?                                  > klik op het plaatje>>>>

 

25 reacties op “Vijftig – gitfjiv 1: Winter

 1. hennie van ee
  19 januari 2013

  psychologisch gezien een hele goede oefening

  Like

  • jokezelf
   20 januari 2013

   Absoluut waar. En het helpt ook nog 😉

   Like

 2. Annet
  19 januari 2013

  Ja heel goed met gemopper wordt het weer niet anders….er anders naar kijken……maar chagrijnig zijn màg!
  Als het maar niet te lang duurt 😉

  Als je goed kijkt zie je dat grijs knipoogt…..en daarbij ze is liever zelf ook vrolijk…..
  I

  Het klikken gaat bij mij niet>>>>>>(

  Lieve groet, Annet

  Like

  • jokezelf
   20 januari 2013

   Nee, bij mij ook niet. Ik heb hem opnieuw ingesteld. Nu doet hij het wel.

   Like

 3. Mrs.dBvZ
  19 januari 2013

  Langzamerhand lees ik meer 50/50 blogs en krijg steeds meer zin om er ook een te schrijven.
  Leuk gedaan!

  Like

  • jokezelf
   23 januari 2013

   Je bent er meteen aan begonnen, zie ik ;-).

   Like

 4. Petr@
  19 januari 2013

  Hoi Joke, leuk je reaktie bij mijn poging tot 50/50.
  En ja aan sneeuw zitten inderdaad ook 2 kanten, maar ik vind het fijn dat het een beetje wintert, al die grijze dagen met miezerregen brrr niets aan.
  Groetjes Petr@

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 januari 2013 door in Humor, Natuur en milieu, Psychologie en getagd als , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: