Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Honger

Verhaal in zes woorden met beeld – thema armoede

Denkend aan de kindertjes in afrika

honger

Foto: the amazing retecool.com

Marion Driessen schreef; “Na bijna een jaar mis ik de tweewekelijkse uitdaging van Verhaal in zes woorden met beeld van JokeZelf nog steeds. Zijn er meer mensen geïnteresseerd om het weer op te pakken? Of weet iemand waar ik kan deelnemen? Dank je!”

Ik mis het ook, maar heb te weinig inspiratie om thema’s te verzinnen, dus Marion heeft voorlopig het stokje overgenomen. Hartstikke leuk om er weer mee te beginnen. Haar eerste thema is ARMOEDE, een erg actueel thema.

Wat moet je doen? Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst een verhaal in zes woorden en maak/zoek daar een foto bij. Publiceer verhaal en foto op je eigen blog/site  en plaats de link in een reactie onder het nieuwe thema bij Marion.

15 reacties op “Honger

 1. depetvantruus
  21 februari 2013

  De beelden blijven schokkend om te zien Joke. 😦

  Like

 2. colonialist
  20 februari 2013

  De belichaming van de armoede, inderdaad.

  Like

 3. gewoonanneke
  16 februari 2013

  Ja persoonlijk ben ik niet zo echt van allemaal dit soort uitdagingen en dingen, maar wel leuk als een initiatief overgenomen wordt en succes er mee. Ja armoede is vreselijk, je staat er niet altijd bij stil maar eigenlijk hebben we het zo goed hier.

  Like

 4. minoesjka2
  16 februari 2013

  Hé. maar dat is leuk ……… nee niet de foto en jou verhaal, dat grijpt me aan moet ik zeggen …………… maar het idee dat Marion het stokje over neemt .

  Like

  • jokezelf
   17 februari 2013

   Ja hè? Dat vond ik nou ook!

   Like

  • Marion Driessen
   17 februari 2013

   Fijn om te horen, Minoesjka! 🙂 Doe je weer mee?

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 februari 2013 door in Samenleving, Zes woordenverhalen en getagd als , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: