Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag – Dean Martin

Ik was vijf toen ik hem in 1956 voor het eerst hoorde. Ik was meteen weg van hem en zong zijn nummers al snel fonetisch mee, tot groot plezier van mijn moeder (destijds 26) die groot fan was en altijd graag en veel meezong met de radio.Hij was dus eigenlijk van ver voor mijn tijd, maar ik ben zijn muziek altijd prachtig blijven vinden. Ik kan bijna niet kiezen, “Memories Are Made of This”, “That’s Amore”, “Everybody Loves Somebody”, “You’re Nobody till Somebody Loves You”, “Sway”, “Volare” … maar Return to me” vind ik geloof ik het allermooist.


Meer zwijmelen op zaterdag? Kijk dan ook eens bij Marja, die al voor de zeventiende keer smelt op nostalgische muziek en haar platform deelt met een flink aantal andere zwijmelaars. Verrassend!

23 reacties op “Zwijmelen op zaterdag – Dean Martin

 1. gewoonzoalsikben
  9 maart 2013

  Ohh dit is echt Zucht Zwijmel!! Mijn favorite nummer van hem .En ja ook bij mijn ouders thuis werd het veel gedraaid.Ik had zelf een aardige stapel langspeelplaten van hem!!
  Groetjes Elisabeth

  Like

  • jokezelf
   9 maart 2013

   Ik had zelf ook een paar elpees van Dean Martin, maar die zijn – net als al mijn andere zwarte schijven – verloren gegaan toen de cd-spelers in de mode kwamen. Zonde en jammer, want tegenwoordig heb je draaitafels die je op de pc kunt aansluiten.

   Like

 2. roadlaura1969l
  9 maart 2013

  Ik vind hem geweldig, ik was nog niet eens geboren en toch bekend met zijn muziek tijdloos en ijn films met Jerry Lewis vond ik ook geweldig hhaha, heerlijk dank je Joke,
  Fijn weekend liefs Laura

  Like

  • jokezelf
   9 maart 2013

   Inderdaad tijdloos. Ik vond hem altijd leuk in de films, maar Jerry Lewis vond ik een stoorzender. Zonde van de film hahaha.

   Like

 3. Annet Lemaire
  9 maart 2013

  Dit is een heerlijk nummer inderdaad!

  Like

 4. Rianne
  9 maart 2013

  Ahhhhhhhh lekker nummer… Brings back memories …. Beide ouders waren fans…

  Like

 5. ♫ Mel☺dy ♫
  9 maart 2013

  Dit is een gouwe ouwe he? Ik kan me niet mijn leeftijd herinneren maar ik weet wel dat ik zijn stem altijd mooi heb gevonden. Ook dit nummer heeft het zogeheten ‘ik weet niet wat’ dat me altijd raakt. Mooie keus !

  Fijn weekend.

  Like

 6. Frederique
  9 maart 2013

  Ohhh… hier heb ik fijne herinneringen aan. Mijn vader hield van deze muziek en ik zwijmelde altijd met hem mee. Ik koester mooie herinneringen aan mijn vader. Dank je wel!

  Liefs Frederique

  Like

 7. dieneke55
  9 maart 2013

  Dit is ultieme sluimer muziek,zoetig of zo.We komen met dat gesluimer toch vaak weer bij onze ouders terecht,grappig vind je niet?

  Like

  • jokezelf
   9 maart 2013

   Zeker grappig, maar ook logisch, want je hoort je eerste muziek via je ouders en over het algemeen heb je het in je vroege jeugd erg fijn. Ik kan de meeste nummers die zij mooi vonden nog woord voor woord meezingen.

   Like

 8. Albert y Mara fotoblog
  9 maart 2013

  Zowel Mara als ik zwijmelen graag als senioren deze zaterdag met je mee. We kennen Dean Martin maar al te goed uit onze jeugd. Onze favoriete Dean Martin plaat is “Everybody Loves Somebody”, maar deze schuifelt ook lekker. Fijn weekend Joke. Saludos Albert

  Like

 9. Greet
  9 maart 2013

  O, wat heerlijk zwijmelen! Geweldig!

  Like

 10. ram1955
  9 maart 2013

  Verrukkelijk. Mijn moeder was hier ook dol op en wij werden er dan automatisch vrolijk van. Ik heb je linkje geplakt zonder http://. Nu werkt het wel.
  Dank voor je bijdrage en een fijn weekend.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 maart 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: