Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag -4

leonard-cohen-o2

Op zondag; het ultieme zwijmelnummer van de zaterdag; de muziek, die man, die stem, die blik in zijn ogen! Kortom; hmmmmm.

 

voor nog meer zwijmelen op zaterdag; Marja

13 reacties op “Zwijmelen op zaterdag -4

 1. asbloed
  20 maart 2013

  Als DagZwijmelaar en NachtDromer is weten, wanneer en waarom mijn vriendin wil zwijmelen, van levensbelang.
  De voorteken zijn mij duidelijk. En net als ze denkt; ”Que Sera Sera”
  Dan zet ik dit plaatje op.
  Dan wil ze even in mijn armen dansen.
  En dan wil ze nog 1001 dingen.
  Die ik alle voor haar doe.
  Dat heet dan zwijmelen in het kwadraat.

  Like

  • jokezelf
   22 maart 2013

   Asbloed; jij weet wat vrouwen willen; een man die weet wanneer, waarom en hoe ze wil zwijmelen. Prachtig nummer dit, ik zong het als vijfjarige al met de radio mee en ken het nog steeds uit mijn hoofd.

   Like

 2. platoonline
  20 maart 2013

  Goeie zanger, maar om er nu om te gaan zitten zwijmelen, nee.
  Dat is kennelijk toch een privilege van vrouwen.

  Like

 3. isis45
  18 maart 2013

  Een geweldig nummer. Ik ben afgelopen zomer naar een concert van hem geweest en dat nummer zong hij ook weer, HELEMAAL GEWELDIG!

  Like

 4. ♫ Mel☺dy ♫
  17 maart 2013

  Dit heeft inderdaad wel iets maar hoe je het ook vindt…. heeft alles te maken met smaak en die mag verschillen! Of ik het nou eens ben met de voorstanders of de tegenstanders, (ik of wie ook maar) is toch totaal niet relevant.

  Like

  • jokezelf
   17 maart 2013

   Zeker. Smaak is alles; de een vindt dit en de ander dat. Dat betekent niet dat het ene beter is dan het andere, alleen anders – hoewel kwaliteit natuurlijk altijd herkenbaar is.

   Like

 5. Albert y Mara fotoblog
  17 maart 2013

  Sinds begin jaren 70 kan ik de muziek van Leonard Cohen bijzonder waarderen. Ik heb dan ook met plezier geluisterd. Lekkere rauwe stem.
  Groetjes Mara

  Like

 6. Annet Lemaire
  17 maart 2013

  Het is een heerlijk nummer en een mooi manmens:)

  Like

 7. ram1955
  17 maart 2013

  Hé, in welke tijdzone zit jij? Dit is wel het ultieme zwijmelen zeg! Heftig.

  Like

  • gerbelmer
   17 maart 2013

   O sorry! Ik begrijp nu dat op deze plek alleen ultiem gezwijmel toegestaan is. Helaas.

   Like

   • jokezelf
    17 maart 2013

    Ik snap hem Ger; jij vind die man met die hoed drie keer niks, maar ja… deze man heeft een zekere je ne sais quoi om hem heen hangen waardoor hij uitermate sexy wordt; juist dat pak, juist dat stijve harkerige draagt daar aan bij. En de tekst is fantastisch:
    Dance me to the wedding now, dance me on and on
    Dance me very tenderly and dance me very long
    Were both of us beneath our love, were both of us above
    Dance me to the end of love

    Maar deze is ook mooi. Van een andere orde, dat wel, maar toch mooi.

    Like

    • gerbelmer
     17 maart 2013

     Zoals gezegd: als liedjesschrijver een groot vakman. Met zijn optreden heb ik weinig. Ga er zeker niet bij zwijmelen. Maar wie dat wel doet, gun ik het genoegen van harte. Er moet meer gezwijmeld worden, veel meer zelfs. (Daar zit een liedje in!)

     Like

 8. gerbelmer
  17 maart 2013

  Prima liedje, dat door anderen veel beter gezongen wordt. Ik snap dat gezwijmel niet. De man staat er in het kostuum van een gepensioneerde boekhouder als een stijve hark bij. Z’n ogen worden grotendeels bedekt door hangende oogleden en z’n stem is al eeuwen niet meer wat-ie ooit was.
  Ik ben sowieso geen dweper en zie Leonard Cohen gewoon als een vakman op het gebied van liedjes schrijven. Zoals er zo veel zijn!
  Een vriend van mij is al heel lang helemaal gek van Cohen. In zijn kamer hangt een door hemzelf gemaakte kiek van Lenoard tijdens een concert. Hij sleepte mij er vol trots heen. Dacht dat het om een foto van de kleinzoon van mijn vriend ging; maar nee hoor…

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 maart 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 171 andere volgers

%d bloggers liken dit: