Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Oplossing

Geachte burgers,

Onderstaande schikking is de uitkomst van de slotsom van het effect van de beslissing die de doorslag heeft gegeven om de regeling te beëindigen.

De bevindingen die tot deze conclusie hebben geleid, vormden het antwoord op onze prangende vragen. Namelijk welke raad moeten wij geven aan diegenen die het mengsel van output, rendement en resultaat hebben zien instorten? Wij geven hieronder uitsluitsel over manier waarop wij tot deze overeenstemming zijn gekomen.

ambtenaarDe keuzemogelijkheden die ons openstonden, gaven in eerste instantie geen enkel zicht op een uitweg, noch hadden wij weerwoord op de steun voor de uitspraak die de beëindiging van deze maatregel bepaalde. Het totaal aan alternatieve antwoorden was dermate groot, dat wij een uittreksel moesten laten maken van de reacties, de replieken en de responsen. De som daarvan bleek echter veel groter dan het totaal, zodat sterk aan de vruchtbaarheid van de uitslagen moest worden getwijfeld. Het gevolg was een allegaartje aan mixen en vermengingen, zonder dat daadwerkelijk uitsluitsel voorhanden kwam.

Daarom hebben wij besloten om opnieuw zorgvuldig te kijken naar alle aangedragen opties. Zoals altijd kwam er een antwoord uit onverwachte, niet nader te benoemen hoek, want als de nood het hoogst is, is de redding gelukkig altijd nabij. De uitwijkmogelijkheden die wij toen toch nog meenden te bespeuren, waren ons laatste redmiddel. De essence die op die manier ontstond, bracht ons de zo vurig gehoopte uitweg.
De uiteindelijke overeenstemming is echter duidelijk een aftreksel geworden van het elixer van de ontbinding van de onderhavige overeenkomst. Wij moeten dus helaas constateren dat een en ander wel ten koste is gegaan van de helderheid van dit document.ambtenaar 2

Het besluit om het arrangement op te heffen, is bij vonnis vastgesteld en kan niet herroepen worden, omdat inmiddels een begin is gemaakt met de ontbinding.

Aldus besloten en vastgelegd.

.

Geschreven voor Plato’s WE 300 woord: Oplossing.
Het woord mag niet in het verhaal voorkomen, en het verhaal moet precies 300 woorden tellen. Zelf meedoen? Of meer 300 woordverhalen lezen? Klik dan hier.

40 reacties op “Oplossing

 1. geesjesgedachten
  13 mei 2013

  Geweldig, een kunst om met zoveel woorden iets te zeggen wat met een paar woorden kan. (ik zou de vergadering hebben verlaten)

  Like

 2. Nathalie
  11 mei 2013

  Ik begreep het pas toen ik de reactie las met dank namens de gehele gemeenteraad. Nu ben ik raadslid geweest en de stukken, de vergaderingen waren vaak abacadabra, maar zo erg als jou we300 is het nog nooit geweest. Wel een hoop gel*l over niets.

  Mijn complimenten voor dit originele stuk.

  Like

 3. NOVELLE
  9 mei 2013

  Ik snap er de ballen niet van sorry hoor

  Like

  • jokezelf
   9 mei 2013

   Dat is precies de bedoeling! 🙂 Ik heb zoveel mogelijk synoniemen van het woord oplossing gebruikt in deze compleet nietszeggende brief in overdreven ambtenarentaal. Het gaat over een onduidelijk en vaag probleem waar, na veel compromissen en veranderingen, een oplossing voor gevonden is die meteen maar wordt toegepast. Geen hond die begrijpt waar het om gaat.

   Like

 4. platoonline
  3 mei 2013

  Hallo Joke,
  Nadat ik deze WE 300 drie keer van voren naar achteren, eveneens drie maal van achteren naar voren en vier keer zijwaarts en diagonaal benaderd heb, ben ik tot de niet voor de hand liggende conclusie gekomen, mede ingegeven door het feit dat ik er, door de vakantie naar Praag van twee van mijn managementleden EN het vrij zonnige weer, dat uw stuk op enige punten vrij ingewikkeld, maar uiteraard geconcipieerd met de meest zorgvuldige bedoelingen, daar ga ik zonder meer vanuit, in elkaar is gestoken en dat uw conclusies, voor zover aanwezig en voorzien van wettelijke argumenten waarbij ik overigens het originele vonnis en de daarbij behorende verwijzingen naar de geasterixte toelichtingen in de eveneens ontbrekende aanhangsels A en A1 zo correct mogelijk zijn weergegeven zonder evenwel die duidelijkheid te scheppen die ik op grond van de originele opdracht zo gaarne had zien verschijnen.
  Desalniettemin vind ik uw stuk een prachtige, fijnbesnaard scherpe samenvatting van 50 jaar gemeenteliteratuur. Mijn hersenen hadden zwaar te lijden maar mijn gevoel voor verhaal voelde zich door uw stukje in hoge mate bevredigd.

  Uit de grond van mijn hart: Hulde!!

  Like

 5. roadlaura1969
  3 mei 2013

  Ja veel woorden en weinig i houd , heel mloi weergegeven wat menig in de brievenbussen weleens aantreft 😉

  Like

 6. Mrs. T.
  2 mei 2013

  Sjemig, ik ben ambtenaar, maar hier snap ik de ballen niet van. 😉

  Like

 7. Op het middenpad van onze polder is het regelmatig occupé 😉

  Like

 8. HansDeZwans
  2 mei 2013

  Ik kan totaal niet volgen, maar dat is de bedoeling. Goed gelukt dus.

  Like

 9. gewoonanneke
  1 mei 2013

  Je past er zo tussen haha mooi gevonden. Geef mij maar een beetje Jip-en-Janneke-taal.

  Like

  • jokezelf
   4 mei 2013

   Ja, daar ben ik zelf ook een voorstander van, maar ambtenaren gezwets is verschrikkelijk leuk om te schrijven.

   Like

 10. Anna
  30 april 2013

  Ow deze we-300 bijdrage is echt héél goed 🙂

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 28 april 2013 door in Humor, Politiek en getagd als , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: