Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag met Doris Day


De liefde voor muziek heb ik van mijn moeder. Toen ik klein was had zij de hele dag de radio aan – distributie heette dat, met zo’n knop in de muur met vier standen. Mijn moeder had een mooie stem en deed, als amateur, o.a. mee in De Jantjes (van Beppie Nooy), zong ze in het Amsterdams Operakoor en was ze lid van een revuegroep waar ik wel eens mee naartoe mocht. Ik zong graag de liedjes van Doris Day en andere grootheden uit die tijd met haar mee. Que Sera Sera kende ik, op mijn derde, woordelijk uit mijn hoofd.

woensdag 6 januari 2010 (3)Revuegroep “Wij zingen niet zuiver maar hard” (mijn moeder staat rechts).

Geschreven voor zwijmelen op zaterdag van Marja. Daar vind je ook andere zwijmelaars op zaterdag.

29 reacties op “Zwijmelen op zaterdag met Doris Day

 1. Als babyboomer heb ik lekker meegezongen met dit nummer van Doris Day. Move over Darling is ook zo’n heerlijke zwijmelaar van haar. je kent ‘m?
  Salu2 Albert

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Ja, move over darling, ook al zo’n mooi liedje. Doris Day was echt the girl next door; ze zag er lief uit en zong de sterren van de hemel.

   Like

 2. frederiqueswereld1
  4 mei 2013

  Ik was vroeger gek op Doris Day en vooral op dit nummer! Leuk om het weer eens te horen.

  Liefs Frederique

  Like

 3. roadlaura1969
  4 mei 2013

  Eerst prachtige foto van je moeder en dit liedje ken ik nog” When i was just a little girl , i ask my Mother whati will i be, will i be pretty, will i be rich ?”, here is wat she say to me Que sera sera, what ever will be , will be the future is not ourse to see Que sera sera “.

  Fijn weekend en liefs Laura 😀

  Like

 4. Annet Lemaire
  4 mei 2013

  Kende je moeder mijn vader Joke?

  Like

 5. Annet Lemaire
  4 mei 2013

  Ja ondanks deze droeve avond: Doris Day heeft een geweldige stem en is ook nog eens een prachtig mens. Het was mijn vader die van muziek hield en ik…Als huilbaby kreeg ze me altijd stil als ze de radio aandeed. Muziek kalmeerde me. Ik weet nóg de muziek uit die tijd. Weet nóg de melody 🙂 Maar kan niet op de naam komen.
  ‘ once I had a secret love’ aaaah Doris Day 😉

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Was dat once I had a secret love? of is dat een nummer dat op dit moment toepasselijk is?

   Like

 6. Greet
  4 mei 2013

  De tijd klopt niet. Ik heb mijn reactie niet om 20.09 gepost maar om 21.09.

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Ik weet het; de tijd van WordPress komt niet overeen met die van ons. Dat scheelt een uur.

   Like

 7. Greet
  4 mei 2013

  Ooooooo, Doris Day, dat is zwijmelen! Heerlijk meegalmen met Que sera, Ik kende toentertijd alleen het refrein. Maar man, wat vond ik haar geweldig. Zingend én acterend. Doe Maar mocht dan wel zingen dat de films van Doris Day vervelend waren, maar ik vond en vind ze nog steeds geweldig. Que sera komt uit een film van Alfred Hitchcock: The man who knew too much (1956).
  Ik had dit nummer ook op mijn zwijmellijst staan, maar die kan ik nu dus afvoeren, de tweede al vandaag. 🙂
  Wat een mooie herinneringen aan je moeder. Wij hadden vroeger ook distributieradio.

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Ja, die film heb ik ook gezien (ik denk dat ik alle Hitchcocks wel zo’n beetje heb gezien). Jammer dat je zwijmellijstje nu alweer eentje korter is geworden, maar ik ga ervan uit dat je – net als ik – hele lijsten van die nummers hebt. Als jij de distributieradio hebt gekend, ben je ongeveer van mijn leeftijd, en in die tijd werden prachtige en melodieuze nummers geschreven en gezongen.

   Like

 8. Marja
  4 mei 2013

  Dankjewel voor dit heerlijke nummer en je mooie verhaal.

  Like

 9. Marion Driessen
  4 mei 2013

  Leuke actrice met aanstekelijke liedjes – heerlijk zwijmelen met Doris Day, Joke 😀

  Like

 10. ♫ M e l☺d y ♫
  4 mei 2013

  Schitterende invulling en ja ondanks de vele covers blijft (MI) die van DD toch het mooist en het meest indrukwekkend, wellicht beïnvloedt door herinneringen van vroeger

  Fijn weekend.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 mei 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: