Zwijmelen op zaterdag met Doris Day


De liefde voor muziek heb ik van mijn moeder. Toen ik klein was had zij de hele dag de radio aan – distributie heette dat, met zo’n knop in de muur met vier standen. Mijn moeder had een mooie stem en deed, als amateur, o.a. mee in De Jantjes (van Beppie Nooy), zong ze in het Amsterdams Operakoor en was ze lid van een revuegroep waar ik wel eens mee naartoe mocht. Ik zong graag de liedjes van Doris Day en andere grootheden uit die tijd met haar mee. Que Sera Sera kende ik, op mijn derde, woordelijk uit mijn hoofd.

woensdag 6 januari 2010 (3)Revuegroep “Wij zingen niet zuiver maar hard” (mijn moeder staat rechts).

Geschreven voor zwijmelen op zaterdag van Marja. Daar vind je ook andere zwijmelaars op zaterdag.

29 gedachten over “Zwijmelen op zaterdag met Doris Day

 1. Mijn grootouders hadden ook zo’n distributiekast. Populaire muziek luisterden ze niet. Of het was een praatprogramma, of klassieke muziek. Doris Day had een aangename stem. Ik heb nog een lied van haar op een verzamelcd.

 2. oh ja Doris Day dat was een echte favorite, overal klonk haar stem, leuk weer eens te horen.
  groetjes, Ria

 3. Dit is een leuke zwijmelen. Doris Day: Maria is een fan, ik ook maar dan meer van haar films (calamity Jane is leuk).
  Maar die foto van je moeder, dat is echt geweldig. Een moeder die optreedt, aan Revue doet. Mooi.

 4. Doris Day is de originele zangeres van dit soort liederen.
  Leuk dat je zo’n muziekfreak bent, misschien dat je wel eens van mijn radioprogramma hebt gehoord, ik draai op maandagavonden vanaf 20.00 uur voornamelijk Gouwe Ouwe muziek, gevarieerde muziek vanaf 1950 tot en met de zogenaamde “briljaren”, je kunt ook verzoekjes aanvragen, afijn als je eens wilt (en kunt) luisteren, altijd welkom op http://www.rtihilversum.nl en op Facebook ben ik ook te vinden.
  Fijne dag,
  Dikke Mick

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: