Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag met Doris Day


De liefde voor muziek heb ik van mijn moeder. Toen ik klein was had zij de hele dag de radio aan – distributie heette dat, met zo’n knop in de muur met vier standen. Mijn moeder had een mooie stem en deed, als amateur, o.a. mee in De Jantjes (van Beppie Nooy), zong ze in het Amsterdams Operakoor en was ze lid van een revuegroep waar ik wel eens mee naartoe mocht. Ik zong graag de liedjes van Doris Day en andere grootheden uit die tijd met haar mee. Que Sera Sera kende ik, op mijn derde, woordelijk uit mijn hoofd.

woensdag 6 januari 2010 (3)Revuegroep “Wij zingen niet zuiver maar hard” (mijn moeder staat rechts).

Geschreven voor zwijmelen op zaterdag van Marja. Daar vind je ook andere zwijmelaars op zaterdag.

29 reacties op “Zwijmelen op zaterdag met Doris Day

 1. Greet
  4 mei 2013

  Ooooooo, Doris Day, dat is zwijmelen! Heerlijk meegalmen met Que sera, Ik kende toentertijd alleen het refrein. Maar man, wat vond ik haar geweldig. Zingend én acterend. Doe Maar mocht dan wel zingen dat de films van Doris Day vervelend waren, maar ik vond en vind ze nog steeds geweldig. Que sera komt uit een film van Alfred Hitchcock: The man who knew too much (1956).
  Ik had dit nummer ook op mijn zwijmellijst staan, maar die kan ik nu dus afvoeren, de tweede al vandaag. 🙂
  Wat een mooie herinneringen aan je moeder. Wij hadden vroeger ook distributieradio.

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Ja, die film heb ik ook gezien (ik denk dat ik alle Hitchcocks wel zo’n beetje heb gezien). Jammer dat je zwijmellijstje nu alweer eentje korter is geworden, maar ik ga ervan uit dat je – net als ik – hele lijsten van die nummers hebt. Als jij de distributieradio hebt gekend, ben je ongeveer van mijn leeftijd, en in die tijd werden prachtige en melodieuze nummers geschreven en gezongen.

   Like

 2. Marja
  4 mei 2013

  Dankjewel voor dit heerlijke nummer en je mooie verhaal.

  Like

 3. Marion Driessen
  4 mei 2013

  Leuke actrice met aanstekelijke liedjes – heerlijk zwijmelen met Doris Day, Joke 😀

  Like

 4. ♫ M e l☺d y ♫
  4 mei 2013

  Schitterende invulling en ja ondanks de vele covers blijft (MI) die van DD toch het mooist en het meest indrukwekkend, wellicht beïnvloedt door herinneringen van vroeger

  Fijn weekend.

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Mee eens, Doris Day is de oerzangeres van dit liedje.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 mei 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: