Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag met Doris Day


De liefde voor muziek heb ik van mijn moeder. Toen ik klein was had zij de hele dag de radio aan – distributie heette dat, met zo’n knop in de muur met vier standen. Mijn moeder had een mooie stem en deed, als amateur, o.a. mee in De Jantjes (van Beppie Nooy), zong ze in het Amsterdams Operakoor en was ze lid van een revuegroep waar ik wel eens mee naartoe mocht. Ik zong graag de liedjes van Doris Day en andere grootheden uit die tijd met haar mee. Que Sera Sera kende ik, op mijn derde, woordelijk uit mijn hoofd.

woensdag 6 januari 2010 (3)Revuegroep “Wij zingen niet zuiver maar hard” (mijn moeder staat rechts).

Geschreven voor zwijmelen op zaterdag van Marja. Daar vind je ook andere zwijmelaars op zaterdag.

29 reacties op “Zwijmelen op zaterdag met Doris Day

 1. EJW
  8 mei 2013

  Mijn grootouders hadden ook zo’n distributiekast. Populaire muziek luisterden ze niet. Of het was een praatprogramma, of klassieke muziek. Doris Day had een aangename stem. Ik heb nog een lied van haar op een verzamelcd.

  Like

 2. ria
  8 mei 2013

  oh ja Doris Day dat was een echte favorite, overal klonk haar stem, leuk weer eens te horen.
  groetjes, Ria

  Like

 3. platoonline
  8 mei 2013

  Dit is een leuke zwijmelen. Doris Day: Maria is een fan, ik ook maar dan meer van haar films (calamity Jane is leuk).
  Maar die foto van je moeder, dat is echt geweldig. Een moeder die optreedt, aan Revue doet. Mooi.

  Like

 4. Dikke Mick
  6 mei 2013

  Doris Day is de originele zangeres van dit soort liederen.
  Leuk dat je zo’n muziekfreak bent, misschien dat je wel eens van mijn radioprogramma hebt gehoord, ik draai op maandagavonden vanaf 20.00 uur voornamelijk Gouwe Ouwe muziek, gevarieerde muziek vanaf 1950 tot en met de zogenaamde “briljaren”, je kunt ook verzoekjes aanvragen, afijn als je eens wilt (en kunt) luisteren, altijd welkom op http://www.rtihilversum.nl en op Facebook ben ik ook te vinden.
  Fijne dag,
  Dikke Mick

  Like

 5. Bianca Schreur
  6 mei 2013

  Wat leuk zeg, zo’n artistieke moeder….mijn dochter zou er een “moord” voor doen als haar mamma op het toneel zou staan 😉
  Dat is ze nml zelf vast van plan.

  Like

 6. Trees
  5 mei 2013

  Je kunt niet anders dan zwijmelen met Doris Day. Ik ben ook met die muziek opgegroeid, mijn ouders waren er dol op, dus we wisten niet beter.
  Mijn moeder hield ook veel van Doris Day! Mooie bijdrage Joke!

  Like

 7. Annet Lemaire
  5 mei 2013

  Mijn Pa speelde ook in de Jantjes, maar misschien een andere uitvoering….
  Liefde verdwijnt niet zomaar. Na het zeven blijft er toch een goudklompje over….Kon ik hem maar operationeel laten verdwijnen uit m’n hoofd en hart…..Kan het (nog) niet afronden, het zal hopenlijk slijten…..

  Like

  • jokezelfJoke
   6 mei 2013

   Ik zal het haar eens vragen. Ik kom erop terug.
   Ja, rouwen is een raar proces. Maar dat goudklompje is natuurlijk wel heel wat waard, dat zou ik koesteren en echt niet operatief laten verwijderen. Het zal slijten, maar nooit helemaal, net als een pijnlijk litteken nooit helemaal verdwijnt; je blijft het altijd zien als een herinnering en dat is alleen maar goed. Sterkte!

   Like

 8. gewoonzoalsikben
  5 mei 2013

  Een heerlijk nummer om weer te horen ,het werd bij ons thuis ook veel gedraaid
  Groetjes Elisabeth

  Like

 9. hartelijkehothulk
  5 mei 2013

  Schitterend verhaal.
  Op je 3e zo´n liedje zingen.
  Dan zit het echt in je, hé?

  Mijn broertje had dat ook (nog steeds)
  Hij zong op zijn 3e op het strand, “Marina, Marina, Marina”
  Volgens mij was dat Italiaans.
  Ik zelf heb niet zoveel met muziek, kan geen instrument bespelen, kan niet zingen. (wel hard brullen) Hoewel Hulkinnetje dat wel vind als ik Kerstliedjes zing.
  En echt ik wilde dat ik het kon.
  Maar helaas ik heb het niet in mij.

  Like

  • jokezelf
   5 mei 2013

   Ja, Marina kende ik ook. Dat was inderdaad Italiaans, gezongen door Rocco Granata, de Italiaanse Belg. En Hulk; brullen is ook zingen hoor; ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is ;-).

   Like

   • jokezelf
    5 mei 2013

    Weet je trouwens dat je link niet meer werkt? Ik kom ermee op de Sanoma site van weblog van Sanoma en niet op jouw nieuwe blog (die heb je toch wel?).

    Like

 10. wirosaraphylla
  4 mei 2013

  Doris Day, ja dat hoort ook bij deze tijd. Geweldig nummer.
  Fijn weekend.
  Knuf
  Wil

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 mei 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 240 andere volgers

Proud member of OBA

%d bloggers liken dit: