Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag met Ramses shaffy

In 1966 kocht ik van mijn eerste echte vakantiebaantje een koffergrammofoon en een singletje van Ramses Shaffy, dat ik grijs draaide tot ik weer geld had om een volgend plaatje aan te schaffen. Ik was gek op Nederlandse luisterliedjes.

6e klas feestje

Op de lagere school was ik lid geweest van een bandje en een kinderoperette groep, en op de middelbare school deed ik mee in het schoolcabaret. Ramses Shaffy was een van mijn grote helden. Ik was vast van plan om na de M.M.S. naar de Kleinkunstacademie te gaan. Die was toen net opgericht. Het is er niet van gekomen, want in de laatste klas raadde de decaan het af; Sodom en Gomorra, dat moest ik niet willen ;-).

Meer (nostalgisch) gezwijmel op zaterdag? Kijk dan bij Marja

22 reacties op “Zwijmelen op zaterdag met Ramses shaffy

 1. geesje
  3 juni 2013

  Je wilt niet weten aan wie ik denk bij dit liedje!
  Mooi en tegelijkertijd triest!

  Like

 2. Een week later mijn reactie. Mea culpa. Wat een heerlijke flashback met Ramses Shaffy die onlosmakelijk verbonden is met de jaren 60. En dat je niet naar de Kleinkunstacademie mocht, ach ik kan je hele verhalen vertellen van mensen die dat ook niet mochten van hun ouders. Ik heb bijna 20 jaar gewerkt gewerkt als P&O’er op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving (de vroegere kunstacademie Artibus) was een onderdeel van ons en heel veel studenten heb ik gesproken waarvan de ouders het in eerste instantie maar niets vonden dat hun kind deze opleiding deed. Vooral bij autonoom.
  OT Heb je onze bijdrage van deze week al bekeken?
  Terug naar jouw en onze jeugd. Fijn Pinksterweekend ook namens Mara.
  Salu2 de Albert

  Like

 3. colonialist
  17 mei 2013

  Mooi lied.
  Het Kleinkunstacademie – jammer, inderdaad.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 mei 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: