Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag met Ramses shaffy

In 1966 kocht ik van mijn eerste echte vakantiebaantje een koffergrammofoon en een singletje van Ramses Shaffy, dat ik grijs draaide tot ik weer geld had om een volgend plaatje aan te schaffen. Ik was gek op Nederlandse luisterliedjes.

6e klas feestje

Op de lagere school was ik lid geweest van een bandje en een kinderoperette groep, en op de middelbare school deed ik mee in het schoolcabaret. Ramses Shaffy was een van mijn grote helden. Ik was vast van plan om na de M.M.S. naar de Kleinkunstacademie te gaan. Die was toen net opgericht. Het is er niet van gekomen, want in de laatste klas raadde de decaan het af; Sodom en Gomorra, dat moest ik niet willen ;-).

Meer (nostalgisch) gezwijmel op zaterdag? Kijk dan bij Marja

22 reacties op “Zwijmelen op zaterdag met Ramses shaffy

 1. geesje
  3 juni 2013

  Je wilt niet weten aan wie ik denk bij dit liedje!
  Mooi en tegelijkertijd triest!

  Like

 2. Een week later mijn reactie. Mea culpa. Wat een heerlijke flashback met Ramses Shaffy die onlosmakelijk verbonden is met de jaren 60. En dat je niet naar de Kleinkunstacademie mocht, ach ik kan je hele verhalen vertellen van mensen die dat ook niet mochten van hun ouders. Ik heb bijna 20 jaar gewerkt gewerkt als P&O’er op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving (de vroegere kunstacademie Artibus) was een onderdeel van ons en heel veel studenten heb ik gesproken waarvan de ouders het in eerste instantie maar niets vonden dat hun kind deze opleiding deed. Vooral bij autonoom.
  OT Heb je onze bijdrage van deze week al bekeken?
  Terug naar jouw en onze jeugd. Fijn Pinksterweekend ook namens Mara.
  Salu2 de Albert

  Like

 3. colonialist
  17 mei 2013

  Mooi lied.
  Het Kleinkunstacademie – jammer, inderdaad.

  Like

 4. jacques klöters
  16 mei 2013

  ja je wilde wel Joke, maar je wilde niet genoeg. er is niet alleen talent maar ook een enorme sterke wil nodig voor dat vak. En nu heb je niet de sores van dat beroep, maar wel het plezier als je succes hebt tussen de schuifdeuren. Mooi toch?

  Like

  • jokezelf
   17 mei 2013

   Zeker! Je hebt helemaal gelijk + het plezier van onbeperkt kijken en luisteren naar anderen die het wèl gemaakt hebben.

   Like

 5. jokezelf
  14 mei 2013

  Aan allen; ik heb wel spijt, maar ik heb het ook overleefd hoor. Ben uiteindelijk best tevreden met wat ik in mijn leven bereikt heb. En ik heb daar mijn muzikaliteit en creativiteit goed bij kunnen inzetten.

  Like

 6. gewoonanneke
  13 mei 2013

  Ja zo ging dat toen he, niet mondig genoeg om een ambitie te volgen. Ben niet zo’n zwijmelaar maar wel een mooi verhaal van je erbij.

  Like

 7. EJW
  13 mei 2013

  Je bent nu blogger en dat is ook een vak. Mooi lied van Ramses wat mij betreft zijn allermooiste

  Like

 8. platoonline
  13 mei 2013

  Sodom en Gomorra. God ja, in die tijd bestonden die ze nog, dat soort decanen, dominees, doktoren en andere moralisten. Jammer voor jou maar als de drang heel groot was geweest, was je het toch wel geworden.

  Ramses was nooit mijn held. Want dat waren de grote drie al met in hun spoor een hele rits cabaretiers. Nu denk ik anders over hem. Want ik ken de beelden van vlak voor zijn dood. Toch wel een goede, gedreven gast.
  Mooi dat je hier een kleine monumentje voor hem opricht.

  Like

 9. minoesjka2
  12 mei 2013

  Een geweldig nummer. Mijn neef en petekind heeft Samuel, maar word natuurlijk Sammy genoemd. Hij heeft het in zijn leven tot op heden niet makkelijk gehad en dit nummer sleepte hem er altijd weer doorheen. Ook daarom is dit voor mij zo’n speciaal nummer.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 mei 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: