Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag met Ramses shaffy

In 1966 kocht ik van mijn eerste echte vakantiebaantje een koffergrammofoon en een singletje van Ramses Shaffy, dat ik grijs draaide tot ik weer geld had om een volgend plaatje aan te schaffen. Ik was gek op Nederlandse luisterliedjes.

Op de lagere school was ik lid geweest van een bandje en een kinderoperette groep, en op de middelbare school deed ik mee in het schoolcabaret. Ramses Shaffy was een van mijn grote helden. Ik was vast van plan om na de M.M.S. naar de Kleinkunstacademie te gaan. Die was toen net opgericht. Het is er niet van gekomen, want in de laatste klas raadde de decaan het af; Sodom en Gomorra, dat moest ik niet willen ;-).

Meer (nostalgisch) gezwijmel op zaterdag? Kijk dan bij Marja

Delen

22 reacties op “Zwijmelen op zaterdag met Ramses shaffy

 1. geesje
  3 jun 2013

  Je wilt niet weten aan wie ik denk bij dit liedje!
  Mooi en tegelijkertijd triest!

 2. Albert y Mara fotoblog
  18 mei 2013
  Albert y Mara fotoblog – Wij zijn Albert en Mara en wonen acht maanden per jaar aan de Costa del Sol in Spanje en de overige vier maanden verdeeld over het jaar aan het Veluwemeer in Nederland vanwege onze beide kleinkinderen. We bloggen sinds januari 2005 bij weblog. Door de problemen bij weblog vanaf september 2011 bij Blogspot. Muziek uit de 60's, 70's en 80's is onze favoriet. N.B. De "y" in onze naam is in het Spaans het Nederlandse woordje "en" 't Is maar dat je 't weet! Grtz Mara

  Een week later mijn reactie. Mea culpa. Wat een heerlijke flashback met Ramses Shaffy die onlosmakelijk verbonden is met de jaren 60. En dat je niet naar de Kleinkunstacademie mocht, ach ik kan je hele verhalen vertellen van mensen die dat ook niet mochten van hun ouders. Ik heb bijna 20 jaar gewerkt gewerkt als P&O’er op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving (de vroegere kunstacademie Artibus) was een onderdeel van ons en heel veel studenten heb ik gesproken waarvan de ouders het in eerste instantie maar niets vonden dat hun kind deze opleiding deed. Vooral bij autonoom.
  OT Heb je onze bijdrage van deze week al bekeken?
  Terug naar jouw en onze jeugd. Fijn Pinksterweekend ook namens Mara.
  Salu2 de Albert

 3. colonialist
  17 mei 2013
  colonialist – Durban, South Africa – Active septic geranium who plays with words writing fantasy novels and professionally editing, with notes writing classical music, and with riding a mountain bike, horses and dinghies. Recently Indie Publishing has been added to this list.

  Mooi lied.
  Het Kleinkunstacademie – jammer, inderdaad.

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 mei 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%