Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Indrukken*

Vervolg van Indrukken – een WE300 (net als deze trouwens).
Meer indrukken lezen? Kijk dan bij Plato.

diplomatenkoffer openDe man legt overhemd en kostuum op het bed en kleedt zich zorgvuldig aan. Stropt nauwkeurig zijn das voor de spiegel – een grijze met een dun schuin lichtroze streepje. Dan pakt hij het koffertje, legt het op bed en maakt het open. Er zit niets in.

Hij raapt de rugzak op en keert hem om boven het bed. Er dwarrelen flink wat bankbiljetten uit, die hij in keurige stapeltjes in de diplomatentas groepeert. De linkerhelft blijft leeg. De man bukt zich, pakt gympen, handschoenen en bivakmuts en legt ze naast het geld. Hij neemt trui en broek van de stoel, propt ze in een kleine plastic zak, loopt naar de wastafel en pakt de snorrendoos. Het geheel gaat in de lege helft van de koffer, een tussendeksel erop. Daarbovenop legt de man een vliegticket en een paspoort. Hij sluit de koffer en kijkt nog eens rond. De camera kijkt mee. In de wastafel ligt nog het wegwerpscheerapparaatje. Hij gooit het in de prullenbak. De natte handdoek hangt hij netjes over een stoel. Hij speurt verder; niets dat hem kan verraden. Of toch? De wekker op het nachtkastje! De man loopt erheen, pakt de wekker en doet met een korte handbeweging het deksel van de koffer weer open. Aan de linkerkant wipt hij het tweede deksel een stukje op en maakt een plaatsje vrij voor het klokje. Het koffertje knipt hij weer dicht.

Met zijn linkerhand pakt de man het koffertje op. Hij loopt naar het raam, schuift met zijn rechterhand het gordijn opzij en kijkt naar buiten. De camera zoemt in. We zien het Monument op de Dam, met op de achtergrond het Koninklijk Paleis. De man grijnst, draait zich om, kijkt nog een keer in de spiegel, verschikt iets aan zijn pruik en loopt naar de deur.

18 reacties op “Indrukken*

 1. roadlaura1969
  15 juni 2013

  Ja Joke het heeft een verwijzing naar het koninklijk paleis …..spannend ben benieuwd of de inlichtingen dienst hem optijd onderscheppen *als de camera al de inlichtingen dienst is * 😉

  Deel 3 ?

  Like

 2. Melody
  15 juni 2013

  Hmmmm je houdt de spanning er wel in….
  Schreeuwt om een vervolg nr. 3….
  Ohja, misschien moet meneer nig even terugstappen?
  Douche en kranen afvegen en scheermesje meenemen, of heeft hij nog nooit van vingerafdrukken en DNA gehoord?

  Like

  • jokezelf
   15 juni 2013

   kennelijk niet, anders was hij wel op het idee gekomen 😉

   Like

   • ♫ Mel☺dy ♫
    17 juni 2013

    mannuh…..zijn vaak minder slim dan ze zelf willen toegeven *grijns*
    ohja, mijn cijfertje 3 moet natuurlijk een 4 zijn maar dat had je al wel door 😉

    Like

 3. gerbelmer
  15 juni 2013

  Waar slaat dat WE300 op?

  Like

  • Jokezelf
   15 juni 2013

   Word exact 300 – dus een stukje van precies 300 woorden over een thema. In dat stukje mag het thema niet voorkomen.

   Like

  • platoonline
   15 juni 2013

   Het thema is indrukken (deze keer). de uitdaging: het thema vormgeven maar het woord indrukken niet in het verhaal van 300 woorden laten voorkomen. Een alternatief voor het woord mag natuurlijk wel.
   Kijk eens op mijn weblog Ger, daar vind je zo’n dertig links naar uitwerkingen van dit thema 🙂

   Like

 4. Pingback: Indrukken | Jokezelf

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 juni 2013 door in WE300 en getagd als , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: